Új céggel bővült hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalatok tábora, ezúttal a gyógyszergyártásban érdekelt Naturland Holding mutatkozott be a parketten. Az eseményen részt vett Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, valamint Ásványi Tibor, a Naturland Holding alapítója, igazgatóságának elnöke is.

 

A kibocsátással a társaság több mint 13,6 millió darab, egyenként 100 forint névértékű részvényt vezetett be az Xtend piacra – közölte a BÉT.

A Naturland Holding fő tevékenysége a vagyonkezelés, amelynek keretein belül elsősorban leányvállalata, az 1998-ban alapított Naturland Magyarország Kft. stratégiai irányítását, illetve az egészségipari szegmensben lajstromozott védjegyeinek hasznosítását végzi.

A mintegy 200 munkatársat alkalmazó leányvállalat a hazai gyógyszeripar meghatározó szereplője,

amely teljes körű gyártási tevékenységet végez, a kutatás-fejlesztéstől kezdve, a termékek engedélyeztetésén és gyártásán keresztül az önálló nagykereskedelmi tevékenységig. 

A társaság piacvezető szerepet tölt be a gyógyszertári magisztrális gyógyszerkészítmények – azaz a gyógyszertárban elkészített termékek alapanyagainak – szegmensében, és a gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítmények piacán is meghatározó szereplő. 

Összesen több mint 400-féle törzskönyvezett gyógyszer, gyógyszeralapanyag, étrend-kiegészítő, kozmetikum, tea fejlesztését és gyártását végzik, miközben a magyar gyógynövénykincset, illetve azok felhasználását az egészségtudatos életmódra való törekvésben is igyekeznek megőrizni és továbbadni.

A társaság készítményeit a gyógyszertárak mellett saját kereskedelmi képviselőivel és szállítójárműveivel fitotékákba, drogériákba, hazai és nemzetközi értékesítési hálózatokba is eljuttatja. 

A tőzsdei bevezetést megelőzően a Naturland Holding részt vett a BÉT középvállalati szolgáltatáspalettájának részét képező Mentor Programban, amely az anyagi támogatás mellett szakmai segítséget is nyújt a tőzsdére lépés előtt álló vállalatok számára.

A parkettre lépés előkészítésében kijelölt tanácsadóként a BDO Magyarország, jogi tanácsadóként az AegisLegal működött közre.

A részvényekkel, amelyek tőzsdei bevezetési árfolyama 800 forint volt, délig nem kereskedtek.