Továbbra is jó formát mutat szerdán a forint, a hazai fizetőeszköz délután egy óráig közel egy százalékot erősödött az euróval szemben. Az európai közös valutát ezzel 407 forint alatt jegyzik, holott a nap elején még bővel 410 felett járt a kurzus.

forint
euro
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az Equilor technikai elemzése szerint a 410-es támasz letörésével célkeresztbe kerülhet a 405-ös, amely a korábbi kereskedési tartomány alja volt. Amennyiben később azt is sikerül letörni, a 400-as támasz is elérhető lehet, ott húzódik az emelkedő trendcsatorna, illetve a 100 százalékos Fibonacci-szint.

A dollárhoz képest bő egy százalékot nyert a magyar pénz, a keresztárfolyam négy egységgel, 382 forintig ereszkedett a nap derekára.

A hazai is jól teljesít ma, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb a kereskedési idő első felében. Az OTP ugyan gyengélkedik – 0,6 százalékkal, 10 280 forintig ereszkedett a kurzus –, a többi blue chip piacán a vevők dominálnak. A Mol 0,5, a Richter pedig 0,6 százalékkal emelkedik, az előbbi 2622, az utóbbi 8915 forintnál jár. A prímet az Erste által felértékelt Magyar Telekom viszi 1,2 százalékos erősödéssel.