A Mol csoport eladja 39 szlovéniai benzinkútját, hogy eleget tegyen az OMV Slovenija 92,25 százalékos részesedésének átvételéhez szükséges uniós jóváhagyás feltételeinek – közölte az INA. A horvát olajipari vállalat és a Mol 2021-ben állapodott meg az OMV Slovenija többségi részesedésének felvásárlásáról. 

Ljubljana,,Slovenia,-,September,2,,2019:,Black,Bmw,3-series,F31
LJUBLJANA, SLOVENIA - SEPTEMBER 2, 2019: Black BMW 3-series F31 car filling by diesel fuel at OMV petrol gasoline station
Fotó: S.Candide / Shutterstock

A tájékoztatás szerint a Mol csoport március 9-én 39 szlovéniai benzinkútra kötött adásvételi szerződést a Shell-lel.

A közlemény szerint ez az egyik kulcsfontosságú pontja annak, hogy az Európai Bizottság kedvező döntést hozzon az OMV Slovenija Mol által kezdeményezett felvásárlásáról. „A Mol csoport a lépéssel megerősíti elkötelezettségét a piaci versenyképességre vonatkozó EB által támasztott valamennyi követelmény teljesítése mellett, és kifejezi készségét az átvételi folyamat lezárására a következő hónapokban” – írják.

Az OMV Slovenija 120 töltőállomásból álló kiskereskedelmi hálózatával az ország második legnagyobb üzemanyag-forgalmazója, amely három különböző márkanév alatt működik: OMV, Euro Truck és Avanti/Diskont.

Az INA-nak jelenleg 7,75 százalékos a részesedése az OMV Slovenijában, a Mollal kötött szerződés értelmében ezt 33 százalékra növeli.