Lehetővé teszi ügyfelei számára hitelesítő adataik digitális tárolását a Deloitte – áll a vállalat közleményében. A lépésre az azonosítási folyamatok egyszerűsítése érdekében volt szükség.

Deloitte tanácsadó kft,
Fotó: Deloitte / Facebook

A vállalat közleménye szerint a digitális azonosítás a kriptodevizák világának alapjául szolgáló technológián keresztül vált lehetővé. A Deloitte a Polkadot hálózaton működő KILT protokollt integrálta saját rendszereibe, amely lehetővé teszi ügyfelei számára minden hitelesítő adatuk egy digitális tárcában való tárolását.

A Deloitte a lépéstől a szabályozói megfelelés, a decentralizált pénzügyek, az életkor-hitelesítés, a biztonságos bejelentkezés és az adománygyűjtés terén vár látványos előrelépést.

A felhasználók tárcái helyben, saját eszközeiken lesznek tárolva, ezzel adatvédelmi fronton is erősít a vállalat – a tradicionális hitelesítési folyamatok ugyanis több helyen is eltárolják a felhasználók személyes adatait, minden egyes ponton adatvédelmi aggályoknak téve ki azokat. A blokklánc-alapú tárcák használatával azonban mindez elkerülhető.

A blokklánc használatának nagy előnye az is, hogy ugyan a felhasználók adatait saját eszközeiken tárolják, azok a Deloitte digitális aláírásával együtt érvényesek – így amennyiben a vállalat valamilyen oknál fogva visszavonja azok hitelesítését, pillanatok alatt és pár kattintáson keresztül értéktelenné válnak.

A Deloitte kiemelte: ügyfelei részéről semmilyen előzetes tudás nem szükséges ahhoz, hogy az új funkcionalitást teljes mértékben ki tudják használni.

A KILT Protocol alapítója, Ingo Rübe kiemelte: a szolgáltatás egyik legfontosabb eleme a maximális adatvédelem – a felhasználók teljhatalommal rendelkeznek afelett, hogy kivel és mit osztanak meg saját személyes adataikból – minimalizálva ezzel az adatszivárgás lehetőségét.

A Deloitte emellett az elmúlt hetekben több mint háromszáz kriptoval kapcsolatos álláshirdetést is feladott adózás, NFT-k, blokklánc és kriptodeviza témakörökben, látványosan foglalva állást a szektor jövőjét illető várakozásaikkal kapcsolatban.