Pénz- és tőkepiac

Kedden is a Magyar Telekom vitte a prímet a pesti tőzsdén

Kisebb emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a BUX, az euró jegyzése szűk sávban mozog a forinttal szemben.

Vegyesen teljesítettek az európai tőzsdék kedden, a befektetők zömében kivártak a Fed szerdai kamatdöntő ülése előtt. A hét leginkább várt piacbefolyásoló eseményét megelőző napon óvatosan kereskedtek a pesti tőzsdén is, a BUX végül minimális, 0,1 százalékos emelkedéssel, 57 699 ponton zárta a napot.

bux, bét
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A vezető hazai részvények is felemás arcukat mutatták, a Mol és a Magyar Telekom felfelé, a gyengélkedő OTP és Richter lefelé húzta a részvénykosarat.

A Mol-papírok fél százalékkal, 2760 forintra drágultak, a társaságot érintő adókivezetések hírére napok óta ralizó, elemzői céláremeléssel is megtámogatott Magyar Telekom kurzusa pedig újabb 0,8 százalékkal került feljebb, 529 forintra.

Az OTP részvényei 0,2 százalékkal, 14 410 forintig csúsztak vissza, a leggyengébben szereplő blue chip, a Richter jegyzése pedig fél százalékkal, 9205 forintig ereszkedett.

A BUX-tagok közül az indexbe frissen visszakerült BIF szerepelt a legjobban 3,1 százalékos ralival, míg a pólus másik végén a 0,7 százalékos veszteséggel záró 4iG szerepel.

Az euró jegyzése szűk, másfél forintos sávban mozgott napközben, a pesti tőzsdezáráskor 383,6 forintot kértek az európai fizetőeszközért, ami stagnálás a keresztárfolyamban. A dollárhoz képest 0,1 százalékkal gyengült a magyar pénz, a devizapár kurzusa 359-es szintig emelkedett délután öt óra után.

 

forint Magyar Telekom magyar tőzsde OTP Richter
Kapcsolódó cikkek