Megérkezett a Revolut új okostelenfonos alkalmazása, fokozatosan válik elérhetővé a felhasználóknál. Ha az applikáció nem frissül automatikusan, akkor a Google Play és az Apple Store alkalmazásboltban lehet ezt elvégezni. Utána a Revolut appon belül, a bal felső sarokban előbb a profilra kell koppintani, majd az Új funkciók menüpontban lehet bekapcsolni az Új megjelenés előnézete opcióval – hívta fel a figyelmet a Revinfo.hu.

revolut
Fotó: Revolut

A fintech blogja szerint az egyik legfontosabb újdonság az egyszerűsített megjelenés, vagyis hogy a kezdőképernyőn egy érintéssel lehet váltani a számlák és a pénznemek között. Az app személyre szabható egyéni hátterekkel, widgetekkel és témákkal, és az alkalmazás ikonja is megújult. Érdemes hozzátenni, hogy több logó közül is lehet választani. A Revolut honlapja is ráncfelvarrást kapott, teljesen máshogy néz ki.

A változásoknak ezzel még nincs vége, a friss applikációban ugyanis a bankkártyákat és a virtuális kártyákat is új helyen lehet elérni. Ehhez a jobb oldalon, felül egy kártyaikonra kell rányomni. Ami viszont, úgy tűnik, változatlan, az az átutalás, devizaváltás menüje.

Maria Herrera, a terméktervezés vezetője közölte: az ügyfelek meghallgatása kulcsfontosságú volt a Revolut 10 esetében. A cél az, hogy a pénzkezelés mindenkinek áramvonalas és könnyen kezelhető legyen, ami azt jelenti, hogy minden egyes pixelt, érintést és mozdulatot figyelembe kellett venni a tervezéskor.

Figyelmeztetést kaptak a Revolut felhasználói: a pontosan tudja, mennyit tartanak a számlájukon

A Revolut-számlákra is rálát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – ezzel a címmel adott ki közleményt az adóhatóság. Ebben figyelmeztettek, hogy aki önként és felszólítás után sem fizeti meg köztartozását, az számíthat arra, hogy a bankszámlájára inkasszó kerül. Ennek az az oka, hogy adóvégrehajtási szempontból átjárhatók az országhatárok, a NAV pedig automatikusan kap információkat a külföldön vezetett számlákról.