A Gloster 1,519 milliárd forint értékű nyitott rendelésállománnyal zárta az idei harmadik negyedévet, ami 17 százalékkal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakábn mértet – jelentette be csütörtökön az infokommunikációs vállalat a honlapján. A Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán jegyzett vállalat 2020 harmadik negyedéve óta tetemes, átlagosan 127 százalékos (CAGR) rendelésállomány-növekedést ért el.

20210517 Budapest Gloster Infokommunikációs Nyrt. Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG  20210517 Budapest 
Gloster Infokommunikációs Nyrt. 

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság  

A társaság nyitott rendelésállományába kerül minden termék és szolgáltatás, amelyről a csoporthoz tartozó kilenc leányvállalat érvényes megrendeléssel rendelkezik, de még nem teljesítették az ügyfeleknek. A beszámoló még nem tartalmazza a Gloster-P92 Informatikai Kft. pénzügyi adatait.

A Gloster a rendszer-integrációs üzletágán keresztül hagyományosan magas kitettséggel rendelkezik a hardveres ágazatokban, ahol az ellátási láncok helyreállásával párhuzamosan a csip- és egyéb alapanyaghiány folyamatos csökkenése tapasztalható, így most már rövidülnek a szállítási idők, gyorsabban zárulhatnak a nyitott megrendelések. A cloud üzletágra jellemző akár éven túli, hosszú távú előfizetői szerződéses struktúra továbbra is fontos részét képezi a társaság nyitott rendelésállományának, és hozzájárul a kiszámítható bevételi struktúra fenntartásához. 

A társaság részvényei tíz százalékot ereszkedtek az év eleje óta.

A befektetési szolgáltatók közül az Erste 1130 forintra, az Equilor pedig 1396 forintra taksálja a Gloster-papírok értékét, ami 16, illetve 43 százalékkal magasabb a jelenlegi árfolyamnál.

Szekeres Viktor: ilyen tempó mellett újra kell írni a Gloster célszámait

Egy ideig még biztosan növekedési sztori marad a Gloster, minden fillért erre áldoz a menedzsment, a cél a külföldi terjeszkedés felgyorsítása – mondta a Világgazdaság podcastjában Szekeres Viktor, a társaság igazgatóságának elnöke. Az alapító nem tart a hazai nagy halaktól, kérő legfeljebb külföldről érkezhet. Hoszabb távú cél a közkézhányad emelése is, a részvénypiaci árfolyam alakulása Szekeres szerint olyan, mint amikor a repülő már hangsebességgel halad, de a durranást még nem lehet hallani.