A Revolut ügyfelei az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén mostantól több mint 70 Európában jegyzett vállalat töredékes részvényeivel kereskedhetnek, mindössze egy euró minimális befektetési összeggel, miután a cég az európai tőzsdéken jegyzett részvényekkel bővíti kereskedési platformját Magyarországon. A digitális bank 2023-ban az egész EGT-re kiterjesztette az Egyesült Államokban jegyzett részvényeinek és tőzsdén kereskedett alapjainak (ETF) választékát. Újdonság, hogy az európai részvénykereskedelem is jutalékmentes lesz az adott limiteken belül, ráadásul a Revolut minden eszköz esetében bevezette az ismétlődő vásárlások lehetőségét.

A photograph arranged as an illustration in London on April 21, 2023 shows a detail of a card from mobile phone app-based "neo-bank" Revolut. From digital bank Revolut to money-transfer group Wise and payments company Checkout, London is Europe's fintech champion and intends on keeping its crown despite Brexit fallout and declining investments. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
Az ingyenes limit átlépése után minden ügyletre 0,25 százalékos változó díjat, de minimum ey eurót számít fel a Revolut.
Fotó: AFP

A világszerte 35 milliót meghaladó ügyfélszámmal rendelkező pénzügyi szuperapp részéről ez egy újabb lépés, amellyel rugalmas lehetőséget kínál klienseinek a befektetéseik diverzifikálására. A felhasználók legalább 2200 amerikai tőzsdén jegyzett vállalathoz és 

  • több mint 150 ETF-hez férhetnek hozzá, 
  • valamint élő figyelőlisták, 
  • kereskedési grafikonok és 
  • piaci hírek segítségével valós időben ellenőrizhetik befektetéseik teljesítményét. 

Az ismétlődő vásárlások lényege, hogy előre meghatározott időpontban és gyakorisággal – naponta, hetente vagy havonta – vehetnek részvényeket és ETF-eket. Ezek csökkenthetik a rövid távú árfolyam-ingadozások hatását, és lehetővé teszik a befektetők számára, hogy elkötelezzék magukat a rendszeres befektetés mellett.

Rolandas Juteika, a Revolut befektetésért és kereskedésért felelős igazgatója elmondta, mostantól az Adidastól kezdve a Zalandóig, tehát a jól ismert európai vállalatokba is lehet invesztálni, a jelenlegi listát ráadásul hamarosan tovább bővítik a tapasztalt kereskedők számára – beleértve a robotanácsadói szolgáltatásokat, befektetési alapokat, kötvényeket és egy kifinomultabb kereskedési platformot.

Az előfizetési csomagtól függően a felhasználók havi egy (Standard), három (Plus), öt (Premium) vagy tíz (Metal és Ultra) jutalékmentes kereskedést hajthatnak végre. Az ingyenes limit átlépése után minden ügyletre 0,25 százalékos változó díjat (Ultra esetében 0,12 százalék), de minimum egy eurót számítanak fel.

A Revolut emellett évi 0,12 százalékos letéti díjat is alkalmaz a felhasználói eszközök piaci értékére, amelyet havonta terhelnek rá. 

Az ügyfeleknek a befektetési döntések meghozatala előtt át kell tekinteniük a hivatalos weboldalon található kockázatvállalási tájékoztatóban összefoglalt kockázatokat.