A Waberer’s csoporthoz tartozó KDI Property Kft. pénteken adásvételi előszerződést írt alá a Debrecen ipari övezetében található, 57 ezer négyzetméter területű építési telek megvásárlására. A telek területén a Szerződéses Logisztikai Szegmens (RCL) működését támogató, 20 ezer négyzetmétert meghaladó méretű logisztikai központ épül. 

_LUS4317
Lajkó Ferenc, Waberer's International Zrt. vezérigazgatója. foto: Kallus György, 2017.05.02. Lajkó Ferenc, Waberer's International Zrt. vezérigazgatója. foto: Kallus György, 2017.05.02.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A végleges adásvételi szerződés megkötése további műszaki és finanszírozási feltételekhez kötött.

A telek megvásárlásának, illetve a raktár felépítésének finanszírozását a KDI Property Kft. előreláthatólag a saját erő mellett hitelfelvételből, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium által nyújtandó támogatásból tervezi finanszírozni. A beruházástámogatásra vonatkozóan a KDI Property Kft. jogi kötőerővel nem rendelkező támogatási ajánlattal rendelkezik, mely a kormány jóváhagyó döntése és a szerződéses feltételek teljesítése esetén lesz lehívható a vállalat számára.

Szükség lesz logisztikai szolgáltatásokra 

Barna Zsolt, a Waberer’s elnök-vezérigazgatója a fejlesztés kapcsán elmondta: „A novemberben meghirdetett stratégiánk egyik alappillére az országos lefedettségű, korszerű és alacsony környezeti lábnyom mellett üzemeltethető raktárhálózat kiépítése az előttünk álló időszakban. Ennek érdekében év elején kezdtük el az ecseri 47 ezer négyzetméteres logisztikai központunk építését, melynek átadása 2024 első felében várható. A felépítendő raktárral a Debrecen környékén épülő autóipari nagyberuházások, valamint a kapcsolódó beszállító cégek logisztikai igényeit is képesek leszünk kielégíteni. Emellett a meglévő ügyfeleinket magas minőségű szolgáltatással és nagyobb hatékonysággal leszünk képesek kiszolgálni a kelet-magyarországi régióban.”