Pénz- és tőkepiac

Meghalt a kriptoszektor kedvenc kutyája

A mémek és mémcoinok sorát inspiráló kutya 17 éves volt és nem csak a kriptoszektor zárta a szívébe.

Meghalt a doge mémeket és később számos viccnek indult kriptovalutát, például a dogecoint, vagy a shiba inu coint is inspiráló kutya pénteken – közölte a Kabosu éven ismert kutya gazdája egy blogposztban.

This picture taken on March 19, 2024 shows Atsuko Sato with her Japanese shiba inu dog Kabosu, best known as the logo of cryptocurrency Dogecoin, playing with students at a kindergarten in Narita, Chiba prefecture, east of Tokyo. Her fluffy face now frail, Kabosu still flashes the enigmatic smile that made her the go-to meme dog for millennials and inspired a $23 billion cryptocurrency beloved by Elon Musk. She's best known as the logo of Dogecoin, but to Atsuko Sato, Kabosu is the elderly former rescue puppy who accompanies her every day to work at a kindergarten. (Photo by Philip FONG / AFP) / TO GO WITH Japan-internet-crypto-meme-Doge-wow, FOCUS by Katie FORSTER with Huw GRIFFITH
A doge mémek sorát inspiráló kutya gazdájával / Fotó: AFP

A shiba inu fajtájú 17 éves volt, ám 

mémmé csak 2013-ban vált, ekkor született a dogecoin is,

mely azonban kriptopiaci szárnyalását csak 2021-ben, figyelmének és persze a tágabb kriptopiaci emelkedésnek köszönhetően kezdte meg. A 2021-es történelmi csúcshoz képest azonban időközben az eszköz értékének több mint 90 százalékát elvesztette és piac újbóli robbanása sem repítette a korábbi csúcs negyedéig sem.

A poénnak szánt eszköz két létrehozója közül azonban csak az egyik, Billy Markus van mai napig kapcsolatban a kriptoszektorral, míg a másik alapító, Jackson Palmer időközben az iparág éles hangú kritikusává vált. A dogecoin fejlesztésében azonban ma már egyikőjük sem vesz részt.

Kabosu búcsúztatását vasárnap tartják Narita városában – írja a Coindesk. A kutya nemcsak a kriptoszektor számára volt fontos, hanem az online mémek világában is nagy karriert futott be. Kabosu hírneve hozzájárult a japán shiba inu kutyafajta globális népszerűségéhez is.

 

 

Kabosu dogecoin kripto
Kapcsolódó cikkek