BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
bux, bét értéktőzsde

A Richter sem tudta ma megmenteni a pesti tőzsdét

Az elmúlt hónapokban bombaformát mutatott a magyar tőzsde, a 69 ezres határt májusban lépte át, majd júniusban megugrotta a 70 ezres küszöböt is. Ma azonban korrigált a börze, egyedül a Richter tudott erősödni.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 214,85 pontos, 0,31 százalékos csökkenéssel, 70 022,97 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi zárás óta.

bux, bét
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A Mol 30 forinttal, 1,05 százalékkal, 2836 forintra csökkent 924,2 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,2 százalékkal, 17 530 forintra esett, forgalmuk 6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 24 forinttal, 2,28 százalékkal, 1030 forintra gyengült, forgalma 435,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 0,76 százalékkal, 9310 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 6395,87 ponton zárt csütörtökön, ez 13,67 pontos, 0,21 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

Szemán Péter, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint az átlagos forgalomban a romló nemzetközi hangulat miatt csökkent a tőzsde. Csak a Richter tudott emelkedni, a vezető részvényekhez kapcsolódó hír nem érkezett. 

Érdemes megemlíteni, hogy az elmúlt hónapokban bombaformát mutatott a magyar tőzsde, tavaly decemberben a BUX első alkalommal zárt hatvanezer pont felett, december végén átlépte a 61 ezres szintet, azóta pedig sorra dönti a rekordokat: előbb idén április közepén áttörte a 67 ezres határt, a hónap végén pedig 68 ezer felett zárt. A 69 ezres határt májusban lépte át, majd júniusban megugrotta a 70 ezres küszöböt is.

Ha egy üzlet beindul: ismét olajat talált a Mol Magyarországon

Ismét olajat talált a Mol Magyarországon, erről péntek reggel a tőzsde honlapján számolt be az olajtársaság, amely újabb kutatófúrást mélyített a közép-magyarországi Vecsésen a 2022-ben felfedezett kőolajmező további feltérképezésére. A januárban elkezdett fúrás 41 napig tartott, és 2000 méteres mélységet ért el.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.