Világgazdaság

Bátrabbá váltak az európai befektetők

Szeptemberben ismét megkedvelték a részvényalapokat a kontinens megtakarítói. Itthon a MÁP Plusz elszívó hatásával az ideinél kevésbé intenzíven, de továbbra is számolniuk kell az alapkezelőknek.

Élményláncolatokat alakítanak ki

Az aktív turizmus fejlesztésére helyezi a hangsúlyt a kormány a jövőben, ennek keretében kerül előtérbe többek közt a vitorlás turizmus, a lovas turizmus, a természetjárás és a kerékpáros turisztikai projektek.

Gyorsult az infláció novemberben

Átlagosan 3,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak no­vemberben tavalyhoz képest a Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint. A makrogazdasági elemzőket ez a szám nem lepte meg, a jövőt azonban eltérően látják.

Kifejezetten jó lett az idei haltermés

Nem emelkednek az árak az idei karácsonyi halszezonban, és bőséges lesz a kínálat – állítja Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke.

Fedezet nélküli jóléti intézkedések

Jóléti intézkedések soráról döntött az idén a Pellegrini-kormány, ami részben a 2020. februári szlovákiai parlamenti választással, részben a Ján Kuciak újságíró tavaly megölése miatt lejtőre került vezető kormánypárt, a Smer pozícióinak kétségbeesett stabilizációs kísérletével magyarázható.
Világgazdaság Piactér