Sportgazdaság

Újabb katari botrány: élő adásban rabolták ki az argentin riportert a szurkolói zónában

A fiatal tévés a szurkolói zónából jelentkezett be, majd a riportja végén vette észre, hogy közben minden értékét kivették a táskájából.

Hiába fordított óriási figyelmet a biztonságra Katar és mozgósítottak jelentős rendőri erőket a focivébére, így is történnek kellemetlen incidensek a tornán, amely már eddig is a botrányoktól volt hangos. Noha az argentin válogatott majd csak kedden lép pályára, már tegnap is a vébé volt a fő témája a híradóknak. Az egyik ismert argentin riporter ugyanis rablás áldozata lett – írja a Marca

People watch a live broadcast of the 2022 World Cup opening match between Qatar and Ecuador at Hayya Fan Zone in Lusail, north of Doha, on November 20, 2022, during the Qatar 2022 World Cup football tournament. (Photo by Jung Yeon-je / AFP)
Fotó: Jung Yeon-je / AFP

Dominique Metzger a dohai stadion mellől, a szurkolói zónából jelentkezett be élőben, hogy a helyi hangulatról beszámoljon. Az anyag során több, jó hangulatban lévő szurkolót is megszólaltatott, ám utólag kiderült, nem biztos, hogy ez jó ötlet volt. 

Metzger ugyanis utólag, mikor kijött a szurkolók tömegéből vette észre, hogy valaki közben kirámolta a táskáját, míg ő élő adásban volt, addig ellopták a pénztárcáját. A leginkább kellemetlen a dologban nem csak a pénz elvesztése, de 

a tárcában volt minden irata, vagyis úgy rekedt külföldön, hogy semmilyen igazolvány nem maradt nála.

 A sajnálatos eset, hogy a lopást a tévések kamerája nem rögzítette. 

Vagyonokért, botrányos körülmények között szállásolták el a szurkolókat Katarban

A BBC riportja szerint voltak olyanok, akik meglátták a helyszínt, és inkább azonnal távoztak, veszve hagyták a befizetett pénzüket.

A riporter azóta már megtette feljelentését a katari rendőrségen, ahol a nyomozók biztosították: mindent megtesznek, hogy előkerítsék ellopott értékeit, a helyszínen ugyanis vannak térfigyelő kamerák és arcfelismerő programokat is lefuttatnak majd. Ugyanakkor kissé meg is lepődött, amikor az egyik rendőrnő megkérdezte tőle, hogy pontosan milyen büntetést szeretne kiszabni az elkövetőre. 

Szeretné öt évre börtönbe csukatni, vagy esetleg deportáltatni?

– faggatta a rendőr a riportert, aki saját bevallása szerint annyit tudott mondani, hogy ő csak szeretné visszakapni a holmiját. 

 

lopás focivébé Katar labdarúgás
Kapcsolódó cikkek