Toto Wolff nem hibáztatná Lewis Hamiltont, ha a hétszeres világbajnok a közeljövőben elhagyná a Mercedes csapatát.

AUTO-PRIX-MEX-F1-RACE Mercedes' British driver Lewis Hamilton reacts after obtaining the third place in the Formula One Mexico Grand Prix qualifying session at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City on October 29, 2022. (Photo by ALFREDO ESTRELLA / AFP)
Fotó: Alfredo Estrella / AFP

A szakember szerint egy olyan versenyző alá, mint Hamilton, egy olyan autót kell tenni, amivel az karrierje nyolcadik világbajnoki címét is képes lehet megszerezni – erre pedig az idei év rajtját látva a Mercedes lehet, hogy nem lesz képes. 

Hamilton évi 40 millió fontos szerződése a szezon végén lejár, így a szupersztár jövője kérdéses lehet.

Hamilton az idén Bahreinben ötödik, míg a szaúdi nagydíjon csupán hatodik lett, 1,2 másodperccel lemaradva a Red Bull-os Verstappen mögött. Toto Wolff ezért úgy látja, annak ellenére, hogy ő biztos a további együttműködésben, a hétszeres világbajnok fejét szerződésének lejártával könnyen elcsavarhatja egy másik istálló. 

Hamilton ismét bajnok szeretne lenni, ha pedig mi ehhez nem tudunk neki megfelelő autót adni, akkor máshol kell keresgéljen.

– tette hozzá.

A potenciális kérők közül a Ferrari lehet a leginkább esélyes váltás, amennyiben Charles Leclerc a szezon végén továbbáll. Ahogy a Red Bullnál is lehet üres hely Sergio Perez szerződésének lejártával, de ők nem valószínű, hogy Verstappen mellé Hamiltont is leigazolnák.

Wolff teljes mértékben biztos benne, hogy Hamilton maradni fog, közösen tervezik a jövőt a szupersztárral annak ellenére, hogy az Bahreinben látványosan kifakadt a Mercedes csapatára, mivel szerinte azok figyelmen kívül hagyták a javaslatait az új autó fejlesztése során.

Hamilton nemrég megvált az egyik edzőjétől is az egyetértés hiánya miatt.