A világ egyik legismertebb és legsikeresebb labdarúgócsapata, az angol Manchester United július 25-én barátságos mérkőzést játszik a világ egyik új kedvencével, a walesi Wrexham AFC-vel, mégpedig Amerikában. 

Cluj-napoca,,Romania,-,October,1:,Sir,Alex,Ferguson,Holds,A
CLUJ-NAPOCA, ROMANIA - OCTOBER 1: Sir Alex Ferguson holds a press conference before champions league game between CFR Cluj and Manchester United on October 1, 2012 in Cluj-Napoca, Romania
Fotó: Nagy Melinda 

Az angol ötödik osztályban, a National League-ben szereplő Wrexhamet 2020 novemberében vásárolta meg a Ryan Reynolds és Rob McElhenney hollywoodi színészpáros. A Vörös Sárkányok (Red Dragons, a Wrexham AFC beceneve) 39 mérkőzésen 97 pontot szerzett a bajnokságban, amellyel vezeti a tabellát. A második helyezett Notts County egy meccsel többet játszott, és három ponttal kevesebbet szerzett nála. 

Színészként kis híján megbukott Ryan Reynolds, de üzletemberként minden, amibe belevág, arannyá válik a kezében

Főnixként támadt fel hamvaiból Hollywood egyik legérdekesebb kirakatembere, Ryan Reynolds. A színész a 2010-es évek elején néhány rossz szerepválasztással majdnem tönkretette a karrierjét, majd a Deadpool filmekkel ismét a legnagyobbak közé tudott jutni. Felfelé ívelő színészi pályája mellett Reynolds az üzleti életben is sikert sikerre halmoz.

A Wrexham AFC életében Reynolds és McElhenney érkezése igazi megváltást jelentett: a klub megvásárlása előtti, 2019–2020-as idényben ugyanis a 19. helyen zárt, és egy hajszál választotta el, hogy kiessen a ligából.

A következő, 2020–2021-es évad közepén érkeztek meg az új tulajdonosok, és ekkor a gárdának sikerült a nyolcadik helyre felkapaszkodnia, majd a legutóbbi kiírásban már ezüstérmes lett. 

A Reynolds–McElhenney-hatás itt azonban nem ért véget, hiszen a feljutás küszöbén van a Wrexham.

A walesi egylet sikersztorija a világ nagy részét magával ragadta: a Hulu streamingplatformon a Welcome to Wrexham dokusorozat azt mutatja be, hogy a sportágban laikusnak számító Reynoldsék hogyan lettek klubtulajdonosok. 

Az ESPN+-on a sorozat hatására volt olyan hétvége, amikor a Wrexhamé volt a legnézettebb európai focimeccs az USA-ban.

McElhenneyék kedvéért még a focitól visszavonult angol válogatott kapus, Ben Foster is újra kesztyűt húzott, aki GoPro kamerájával már be is mutatkozott új állomáshelyén. Foster után most egy újabb egykori Manchester United-legenda, a világ valaha volt legjobb edzőjeként számontartott Sir Alex Ferguson is beadta a derekát. Az egykori kiváló menedzser, aki 26 éven keresztül irányította a manchesteri vörösöket, akikkel 38 trófeát, köztük 13 Premier League-serleget és két Bajnokok Ligája-kupát is nyert.

A jellegzetes stílusáról ismert 81 éves skót szakember ezúttal azonban nem a kispadra ül le, hanem Reynoldsék kérésére belekóstolt a színészmesterségbe. A már említett Wrexham–Manchester United barátságos meccset ugyanis egy humoros kisfilmmel jelentették be. A nagyjából kétperces videó remekül tükrözi azt a lelkesedést és elhivatottságot, amelyet a hollywoodi sztárok elhoztak a kis walesi együtteshez.