Az al-Hilal elleni vereséggel veszélybe került az al-Nassr és Cristiano Ronaldo esélye a szaúdi bajnokság aranyérmére. A világklasszis játékos elvesztette a fejét a mérkőzés közben, illetve a lefújás után, amit a kiábrándító eredmény mellett a hazai szurkolóknak is be lehet tudni.

FBL-KSA-HILAL-NASSR
Nassr's Portuguese forward Cristiano Ronaldo gestures during the Saudi Pro League football match between Al-Hilal and Al-Nassr at the Prince Faisal Bin Fahd stadium in the capital Riyadh on April 18, 2023. (Photo by Fayez Nureldine / AFP)
Fotó: AFP

Ronaldo a meccs közben egy nem éppen szabályos mozdulattal, egy MMA-mérkőzést idéző fogással vitte földre az egyik ellenfelét, amiért meg is kapta a sárga lapját. Érthetetlen, hogy a megmozdulása miért nem ért kiállítást, de a végeredmény szempontjából ez már lényegtelennek mondható.

A meccs végét követően is okot adott a kritikákra a portugál, hiszen a pályáról levonulás közben egy obszcén gesztussal reagált az al-Hilal-szurkolók cukkolására. A hazai drukkerek az egész meccsen Lionel Messi nevét skandálták, ezzel utalva rá, hogy a világbajnok argentin játékost jobbnak tartják Ronaldónál. 

Az ötszörös aranylabdás portugálnál pedig ezzel betelt a pohár, az ágyékát markolászva fejezte ki nemtetszését a közönségnek. 

Ez a mozdulata pedig teljes mértékben felháborította a szaúdiak egy részét – írta meg a GMS.

A felháborodás mértékét először egy helyi újságíró véleménye jelezte. Ozman Abu Bakr arról írt, hogy 

az eset után az al-Nassr focicsapattól elvárható lenne, hogy bontsák fel Ronaldo évi 200 millió eurós álomszerződését. 

A játékos viselkedését udvariatlannak és erkölcstelennek minősítette, ami szerinte nem megengedhető a szaúdi bajnokságban.

Egy ügyvéd azonban még ennél is tovább ment, és nemcsak a csapatból, hanem az egész országból elűzné Cristiano Ronaldót. Nuf bin Ahmed egy Twitter-posztban reagált az incidensre, és közölte, hogy 

petíciót fog benyújtani a közigazgatási minisztériumhoz annak érdekében, hogy Ronaldót toloncolják ki Szaúd-Arábiából.

Cristiano viselkedése bűncselekmény. Illetlen és erkölcstelen nyilvános tett, amely azok közé a bűntettek közé tartozik, amelyek miatt egy külföldit le kell tartóztatni és ki kell toloncolni az országból. Ennek érdekében petíciót fogunk indítani

– mondta az ügyvéd.

Itt a Ronaldo-hatás: brutálisan megnőtt az érdeklődés a szaúdi foci iránt

Ronaldo szaúdi szereplése egyelőre nem hozza azt a sikert a portugál klasszisnak, mint amit várhatott, de a szaúdi bajnokságnak és az al-Nasszr csapatnak jót tesz a jelenléte. A szaúdi bajnokságnak mindössze egy közvetítési szerződése volt Ronaldo előtt, ez 36-ra nőtt az érkezése után.

 

Az al-Nassr kiállt Ronaldo mellett

A kritikákra reagált az al-Nassr. A csapat közölte, hogy Ronaldo mozdulata nem a szurkolók felé irányult, hanem a játékos fájdalmai miatt nyúlt az ágyékához. 

A magyarázat szerint Ronaldo megsérült, amikor összeakaszkodott Gustavo Cuellarral.

Érzékeny területen érte egy ütés, ami miatt fájdalmai voltak. Emiatt történt az egész, Ronaldo nem akart senkit megsérteni

– állítja a klub.

„Előbb lőlek agyon, mint hogy eladjalak” – üzente edzője Cristiano Ronaldónak, amikor távozni akart

Hamarosan zár a labdarúgó-átigazolási időszak, és a dráma mindig az utolsó napokban bontakozik ki. A szezon első felében jól teljesítő játékosok után koslatnak a nagyobb csapatok, azonban senki nem akarja a szezon felénél elengedni a sztárjait. Számos angol tréner arról beszélt az Athleticnek, hogy a nagy csapatok pénzével nem lehet versenyezni, ezért jó kapcsolatot kell kiépíteni a játékosokkal, hogy maradásra lehessen bírni őket.