Több mint 14 millió találatot hoz fel a Google Szoboszlai Dominik neve kapcsán – ez is jól mutatja, hogy mekkora az érdeklődés a német RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója iránt. Az sem mellékes, hogy a játékosok piaci értékének meghatározására szakosodott német Transfermarkt által 50 millió euróra (18,55 milliárd forint) becsült 22 éves támadó középpályás immár az ötödik legkeresettebb futballista a portál adatbázisában az angol Declan Rice, a német Kai Havertz, a francia Kylian Mbappé és a szintén angol James Maddison után. 

SZOBOSZLAI Dominik
Berlin, 2023. június 4.Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa (b) játékostársával, Benjamin Henrichsszel, miután berúgta csapata második gólját a labdarúgó Német Kupa döntőjében játszott RB Leipzig-Eintracht Frankfurt mérkőzésen Berlinben 2023. június 3-án.MTI/AP/Andreas Gora Berlin, 2023. június 4.
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa (b) játékostársával, Benjamin Henrichsszel, miután berúgta csapata második gólját a labdarúgó Német Kupa döntőjében játszott RB Leipzig-Eintracht Frankfurt mérkőzésen Berlinben 2023. június 3-án.
MTI/AP/Andreas Gora
Németországban állítják: sem a Liverpool, sem pedig a Newcastle United nem tett még hivatalosan ajánlatot Szoboszlai Dominikért.
Fotó: Andreas Gora / MTI

Klubváltása esetén az öt fenti focista hatalmas összeget, több mint 470 millió eurót (174,32 milliárd forint) mozgathat meg a mostani átigazolási szezonban, így nem csoda, hogy az európai sportsajtó kiemelten foglalkozik velük manapság.

Arra kifejezetten rég volt példa, hogy a sportág őshazájában, Angliában napi szinten cikkezenek egy honfitársunkról, így Szoboszlai ebben a tekintetben (is) mindenképpen úttörőnek számít. A brit The Guardian azt fejtegeti, hogy a Bajnokok Ligája-induló Newcastle helyett inkább Liverpool felé veheti az irányt a Lipcse magyarja, amelynek a legutóbbi Premier League-idényt a csalódáskeltő ötödik helyen záró, ezzel Európa-liga-részvételre jogosult csapat szurkolói kifejezetten örülnek. A guardianos íráshoz ráadásul egy videót is csatoltak, amelyben elmagyarázzák, hogyan kell angolul kiejteni Szoboszlai Dominik nevét.

A ’Pool szurkolói oldalán is magasztalják a Székesfehérvárról induló fiatal játékost, akit a korábbi kiszemelt, a rivális Chelsea-től már egy ideje elvágyódó Mason Mount alternatívájaként azonosítanak. Sőt, szerintük honfitársunk sokkal jobb formában van nála. A Liverpool.com a Csisztu Sport Cast korábbi adásából idéz, amelyben elhangzott, hogy Szoboszlai kedveli a Vörösök német menedzserét, Jürgen Kloppot. 

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano értesülései szerint azonban igyekezniük kell a kérőknek, mert Szoboszlai Dominik jelenlegi szerződésében június 30-ig, azaz 

péntekig él egy 70 millió eurós (25,95 milliárd forint) kivásárlási ár,

ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy ha bárki letesz ennyi pénzt, a lipcseiek kötelesek elfogadni azt. Ellenkező esetben annyit kérhetnek érte, amennyit nem szégyellnek.

A Sky Sports News németországi tudósítója, Philipp Hinze nemrégiben arról posztolt, hogy egyelőre sem a Newcastle United, sem pedig a Liverpool nem tett hivatalos ajánlatot a magyar labdarúgóért, így nagyon úgy néz ki, Szoboszlai sorsa a holnapi határidő lejárta után dől el.