A német Bundesliga élvonalából kiesett Hertha labdarúgócsapata három forduló után három vereséggel, 0-5-ös gólkülönbséggel a másodosztályban is tökutolsó – írja a Bors. Ilyen rosszul még soha, egyetlen kieső sem rajtolt a 2. Bundesligában. A düsseldorfi, majd a hazai, Wehen elleni 0-1 után, szombaton Hamburgban sima verést mértek Dárdai Pál (és fiai, Palkó, Márton és Bence) gárdájára. Az internetes fórumokon a szurkolók által mind inkább kritizált magyar edző a katasztrofális helyzet láttán már csak egyben bízik: hogy a következő napokban új játékosokat igazolnak.

firo : 29.07.2023 2nd Bundesliga season 2023/24 Fortuna Dusseldorf, Duesseldorf - Hertha BSC Berlinfiro : 29.07.2023 2nd Bundesliga season 2023/24 Fortuna Dusseldorf, Duesseldorf - Hertha BSC Berlin 1:0 left to right.: Bence Dardai , Eliyas Strasner and Marton Dardai , after the final whistle (Photo by Jürgen Fromme / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Dárdai Bence, Eliyas Strasner és Dárdai Márton.
Fotó: AFP

Dárdai a hamburgi vereség után a tervezett másnapi edzés helyett szabad vasárnapot adott focistáinak, és elmondta, hogy a nyári átigazolási időszak szeptember 1-jei zárásáig még „történnie kell néhány dolognak”. Nyilatkozatában vissza-visszatérő elem volt, hogy a csapatából hiányzik a „minőség”. Az első két meccsen még „csak” egy-egy súlyos hiba vezetett vereséghez, de most már a játék sem volt elfogadható.

Mondanom sem kell, ez egy nehéz bajnokság. Meg kell érkeznünk. Hoztunk játékosokat, akik rendes és jó srácok, akik a segítségünkre vannak. De őszintének kell lennünk, senki sem várhatja, hogy csodafutballt játsszunk

– mondta a Hertha magyar klublegendája, aki a focipiac közelgő határidejét „mágikus napként” emlegette. A szaksajtó szerint elsősorban a középpályára vár meghatározó játékost Dárdai, ehhez ugyanakkor további eladásokat is nyélbe kell ütnie az eladósodott klubnak. A tréner a Napolitól távozó Diego Demme megszerzésében bízik.

Hamburger SV - Hertha BSC19 August 2023, Hamburg: Soccer: 2nd Bundesliga, Hamburger SV - Hertha BSC, Matchday 3, Volksparkstadion. Hamburg's Miro Muheim (l) and Hertha's Pal Dardai fight for the ball. Photo: Axel Heimken/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by AXEL HEIMKEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: AFP

Csakhogy előbb a vezetőknek bevételhez kell jutniuk, olyan túlfizetett Hertha-játékosok eladásából, akiket az edző inkább nem nevez a meccsekre. Közülük a legnagyobb név a 12 millió eurós (4,6 milliárd forint) értékűre becsült, belga válogatott Dodi Lukébakio, akiért topligás és szaúdi, török klubok is érdeklődnek.

„Azon vagyunk, hogy megoldjuk a helyzetet. A feladat adott a következő napokra, optimisták vagyunk” – mondta Benjamin Weber sportigazgató, igaz, csak az eddigi tíz távozót követő újabb eladásokra. Hogy aztán futja-e majd pénz és idő a Dárdai-csapat megerősítésére is, egyelőre nagy kérdés.

Szoboszlai Dominik ugyan eligazolt, de nagyon is érdekes Bundesliga-idény kezdődik – számunkra is

Sok honfitársunkért szoríthatunk a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, amelyben temérdek pénz forgott a nyáron. Jöttek-mentek a magyarok is, Szalai Attila és Sallai Roland pedig szombaton akár a pályán is találkozhat egymással.