Kathryn Mayorga nem adja fel, és több mint tíz év után ismét bíróság elé rángatná Cristiano Ronaldót, hogy bebizonyítsa, hogy a portugál klasszis megerőszakolta őt.

QATAR-DOHA-2022 WORLD CUP-QUARTERFINAL-MAR VS PORQATAR-DOHA-2022 WORLD CUP-QUARTERFINAL-MAR VS POR(221210) -- DOHA, Dec. 10, 2022 (Xinhua) -- Cristiano Ronaldo of Portugal is seen during the Quarterfinal between Morocco and Portugal of the 2022 FIFA World Cup at Al Thumama Stadium in Doha, Qatar, Dec. 10, 2022. (Xinhua/Xiao Yijiu)Xinhua News Agency / eyevineContact eyevine for more information about using this image:T: +44 (0) 20 8709 8709E: info@eyevine.comhttp://www.eyevine.com
Fotó: Northfoto

A nő azt állította, hogy 2009 júniusában a labdarúgó megerőszakolta őt Las Vegasban. Kathryn Mayorga és Ronaldo 2010-ben peren kívüli megállapodást kötöttek, aminek keretében a labdarúgó 375 ezer dollárt fizetett Mayorgának. Ezzel együtt Ronaldo tagadta a vádakat, a sztár ügyvédei pedig egy titoktartási nyilatkozatot is aláírattak a nővel.

Kathryn Mayorga az esetet követően hosszú ideig nem hallatott magáról, azonban 2018-ban beperelte Ronaldót. A nő több millió dollárt követelt a sztártól a nemi erőszak miatt, ehhez pedig bizonyítékként nyújtotta be azt a titoktartási nyilatkozatot, amelyet 2010-ben a focista ügyvédei írattak alá vele.

Mayorga 2018-as keresetét a nevadai kerületi bíró, Jennifer Dorsey 2022-ben elutasította, rosszhiszemű magatartásra és a titkosított dokumentumok felhasználására hivatkozva. Mayorga ügyvédei viszont nem hagyják annyiban a dolgot, és ennek eredményeként 

a mai napon az Egyesült Államok fellebbviteli bírósága beidézte Ronaldo ügyvédeit, hogy megvizsgálják a keresetet 

írta meg a Sky News. A nő ügyvédei azt akarják elérni, hogy a fellebbviteli bíróság helyezze hatályon kívül Jennifer Dorsey elutasító határozatát a 2018-as ügyben, hogy bíróság tárgyalhassa a több mint tízéves erőszakvádakat. A jogi képviselők azzal érvelnek, hogy Dorsey tévesen utasította el a titoktartási nyilatkozatot mint érvényes bizonyítékot az ügyben.

Cristiano Ronaldo 2018 októberében kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt írta:

Határozottan tagadom az ellenem felhozott vádakat. A nemi erőszak egy förtelmes bűncselekmény, ami ellentétes mindazzal, ami vagyok, és amiben hiszek.

Ekkor a labdarúgósztár ügyvédei közölték, hogy Ronaldo és Mayorga között tényleg volt szexuális aktus, azonban ez közös megegyezéssel történt. Emellett az ügyvédek azt is kifogásolták, hogy Mayorga a titoktartási nyilatkozatot megsértette azzal, hogy beszélt az abban foglaltakról, ráadásul a bíróságnak is benyújtotta a dokumentumot.

A 38 éves Ronaldo jelenleg a szaúdi al-Nasszr csapatban játszik, ahol 200 millió eurót kap a játékáért.