Sportgazdaság

Magic Johnson a negyedik dollármilliárdos sportoló

Magic Johnson egykori kosárlabdasztárt milliárdossá nyilvánította a Forbes. Az üzleti magazin Johnson vagyonát körülbelül 1,2 milliárd dollárra (432 milliárd forint) becsüli.

A Los Angeles Lakers egykori legendás kosárlabdázója, Michael Johnson vagyonát a Forbes 1,2 milliárd dollárra becsüli – írja a BBC.

Former US professional basketball players Magic Johnson attends the Los Angeles premiere of Apple's "They Call Me Magic" at The Village Regency Theatre in Westwood, California, on April 14, 2022. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP)
A volt játékos befektetései jól jövedelmeznek. Fotó: AFP

Ezzel ő lett a negyedik sportoló, aki a Forbes listája szerint csatlakozott a leggazdagabbakhoz. „Magicen” kívül Michael Jordan, LeBron James és Tiger Woods szerepel még a nem túl sok tagot számláló listán.

Johnsonnak számos vállalatban van befektetése, beleértve a tulajdonosi részesedéseket különböző sportcsapatokban.

A Forbes szerint egy életbiztosítási társaságban lévő részesedése képezi vagyonának nagy részét. A 64 éves játékos 1996-ban vonult vissza, 40 millió dollárt keresett NBA-karrierjéből, de a lap szerint

a legtöbb pénzét a sporton kívüli befektetéseiből kereste.

Magic Johnson tulajdoni részesedéssel rendelkezik három Los Angeles-i székhelyű sportcsapatban, köztük az MLB Los Angeles Dodgersében. A sporton kívül befektetései vannak a Starbucksban, a Burger Kingben, a 24 Hour Fitnessben és az EquiTrust életbiztosítási társaságban.

Former US professional basketball players Magic Johnson attends the Los Angeles premiere of Apple's "They Call Me Magic" at The Village Regency Theatre in Westwood, California, on April 14, 2022. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP)
Még több pénzt is kereshetett volna, ha anno a Nikera voksol a Converse helyett.
Fotó: AFP

A volt játékos szerint hamarabb is milliárdos lehetett volna, ha nem utasítja vissza a Nike részvényeit, amikor az 1970-es években belépett az NBA-be. Helyette szerződést kötött a Converse-szel, amely évi százezer dollárt ajánlott fel neki.

Hatalmas fizetés, mérhetetlen luxus és előjogok: ezt kapja Neymar a szaúdiaktól

Neymar karrierje során már másodszor hoz paradigmaváltást a labdarúgás világába. 2017-ben egymaga sodorta inflációba az egész futballt, 2023-ban pedig végérvényesen szélesre tárta az ajtót Európa és Szaúd-Arábia között. Bár a 31 éves brazil párizsi karrierje nem sikerült olyan fényesre, mint azt sokan várták, még így is lett volna néhány éve, hogy bebizonyítsa, valóban az a sztár, akinek már 17 évesen kikiáltották. Ennek ellenére Neymar úgy döntött, hogy a Saudi Pro League-be teszi át a székhelyét.

 

 

Converse életbiztosítási társaság Forbes Magic Johnson
Kapcsolódó cikkek