Sportgazdaság

Újabb rangos elismerést zsebelt be Lionel Messi

A nyolcszoros aranylabdás labdarúgó klasszis, Lionel Messi lett az év sportolója a Time magazin szerint. A Time korábban olyan sportolóknak ítélte oda a díjat, mint Simone Biles tornász vagy LeBrown James kosárlabdázó. Messi a világbajnoki címmel és az Amerikában elindított karrierjével érdemelte ki az elismerést.

Lionel Messit választotta meg a Time magazin az idei év sportolójának.

Ballon D'Or : Ceremony At Theatre Du Chatelet In Paris
Fotó: Aurelien Meunier

A nyolcszoros aranylabdás futballista kulcsszerepet játszott az argentin válogatott tavaly decemberi vb-sikerében, amikor a döntőben tizenegyesekkel legyőzte a címvédő Franciaországot. Ezt követően az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságot (MLS) választotta, és az Inter Miamiba igazolt, emelve az MLS nézettségét és színvonalát – áll az indoklásban. Messi miatt hatalmas érdeklődés övezi a Miami mérkőzéseit, a szurkolók pedig felvásárolták az összes nevével ellátott mezt.

Messi megcsinálta azt, ami eddig lehetetlennek bizonyult: futballországgá változtatta az Egyesült Államokat

– írta róla a Time magazin.

Korábban Simone Biles tornász, LeBrown James kosárlabdázó és az amerikai női labdarúgó-válogatott érdemelte ki a hetilapnál Az év sportolója címet.

Lionel Messi rózsaszín focimeze a bolygó legmenőbb sportruházati cikke lett

Egyetlen játékos sem adott el annyi mezt a csapatváltást követő néhány órában, mint Messi. Rózsaszín futballmeze a világ legkeresettebb pólója lett.

 

Lionel Messi time magazin elismerés labdarúgás díj
Kapcsolódó cikkek