A magyar válogatott csapatkapitánya még az ősszel lépett a kelleténél jobban oda a gázpedálra Angliában. A szabálysértésért Szoboszlai Dominik tetemes pénzbüntetést kapott.

BUDAPEST, HUNGARY - NOVEMBER 19: Hungary's forward Dominik Szoboszlai (10) smiles during the UEFA Euro 2024 group G qualification football match between Hungary and Montenegro in Budapest, Hungary on November 19, 2023. Arpad Kurucz / Anadolu (Photo by Arpad Kurucz / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Fotó: Kurucz Árpád / Anadolu / AFP

A Liverpool sztárja 2023. szeptember 23-án az M56-os autópályán lépte át a 70 mérföld per órás (112 kilométer per óra) sebességkorlátot Cheshire-nél.

Szoboszlainak még tavaly bíróság elé kellett állnia a gyorshajtás miatt, és el is ismerte a bűnösségét. Az együttműködés ellenére majdnem 1,7 millió forintos bírságot kapott (2500 font bírság és 1110 font perköltség). Ráadásul a jogosítványára is rákerült hat büntetőpont.

Milyen autója van Szoboszlai Dominiknak?

Szoboszlai Dominik a Liverpoolban lőtt első gólja után egy Bentley Bentayga luxusautóval lepte meg magát. Egy ilyen modell nagyjából 100-150 millió forintba kerül. Bentley-ből körülbelül 15 ezer darabot adtak el világszerte, ebből pedig mindössze 2809 fut az európai utakon. Magyarországon csupán 20 Bentley van regisztrálva.

A magyar középpályás egykori csapatánál, az osztrák Red Bull Salzburgnál egy A5-ös Audit használhatott, majd azután, hogy 2021 januárjában Németországba, az RB Leipzigbe igazolt, vett magának egy Mercedes AMG G63-ast. Szoboszlai Dominik luxusautójában egy négyliteres V8-as motor dübörög, 577 lóerős teljesítményű, és kilencsebességes automata váltóval rendelkezik, ebből fakadóan rendesen eszi is az üzemanyagot: a fogyasztása 100 kilométeren 13,3 liter körül van. A méretéhez képest lehet vele repeszteni, nulláról százra 4,5 másodperc alatt gyorsul fel.