„Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy szállodánk 2023. január 2-án bezárja kapuit” – írja közösségi oldalán a Budapest zöldövezetében, az Adyligetben található Petneházy Club Hotel, kiemelve, hogy a gazdasági nehézségek legjobb szándékuk ellenére sem teszik lehetővé a további működést.

 Petneházy Club Hotel, budapest, galéria
Fotó:  Petneházy Club Hotel

A háromcsillagos superior Petneházy Club Hotel és étterem a fővárostól mindössze néhány perc autóútnyi távolságra várta a vendégeit. Faházaik két, négy, illetve hat személy elszállásolására alkalmasak, a fürdőszobából saját szauna nyílik, kertkapcsolattal pedig eddig mindenki élvezhette a többhektáros parkot, a tágas teraszt és a teljesen felszerelt beltért. Két éve az év kutyabarát szálláshelye címet is elnyerte, a kisállatok szállásdíja éjszakánként 4500 forint volt. Népszerű esküvői helyszín volt, és sok céges rendezvénynek, csapatépítő programnak adott otthont.

 Petneházy Club Hotel, budapest, galéria
Fotó:  Petneházy Club Hotel

Korábban megírtuk, hogy leginkább az elszabaduló energiarák miatt zárnak be sorra a magyarországi vendéglátóhelyek: a legnagyobb nevek közül a budapesti Halkakas bisztró, a tihanyi Malackrumpli és a 132 évvel ezelőtt alapított budapesti Hauer cukrászda és kávéház is megszűnt már, de az étel-házhozszállítással foglalkozó futárcég, a Bolt Food is bedobta a törülközőt.