Harmadjára is elővételben lesz telt ház az Arénában. Ismét több mint 14 ezer fős évnyitónk lesz, alig három hét múlva – közölte nagy örömmel Facebookon a Kowalsky meg a Vega. A népszerű együttes tehát beállt a sorba Rúzsa Magdi, Azahriah és Zorán mellé, azaz bizonyítja, hogy eladható minden jegy a Papp László Budapest Sportarénába hazai énekes vagy zenekar fellépésére.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Ez tehát újabb sokatmondó válasz arra a felvetésre, amelyet a gazdasági értelemben kudarcot valló Fekete Vonat-koncert után mondott az esemény szervezője, Balassa János, aki a világjárvánnyal, a TAO-támogatások eltűnésével és a gazdasági válsággal indokolta, miért nem vettek jegyet elegen L.L. Junior, Fatima és Beat fellépésére. Arra a kérdésre nem reagált, hogy jó ötlet volt-e egy húsz éve nem létező együttest az Arénába vinni. Sajtóhírek szerint Fatima és Beat 4-4 millió forintnyi előleget is felvett – az utóbbi később 3,7 millióra pontosította az összeget –, ami több, mint amennyi megilletné őket a koncertet követő elszámolás alapján, ám nem kell visszafizetniük a pénzt.

Lobenwein Norbert fesztiválszervező korábban megerősítette a Világgazdaságnak, ő is úgy látja, hogy az elmúlt időszakban több nagy sikerű, telt házas koncertet rendeztek Magyarországon, mint a korábbi években.

Abban is egyetértett, hogy ma már jóval hosszabb azon magyar énekesek és együttesek listája, akik sok-sok ezer rajongót tudnak megszólítani, és képesek megtölteni a nagyobb koncerthelyszíneket.

Hozzátette, 2022 tapasztalatai szerint csupán a jegyvásárlási szokásokat változtatta meg a koronavírus, az érdeklődők az utolsó pillanatokban vásárolnak belépőt, amikor már biztosan megtartják a koncerteket, ám azt nem tapasztalják a szakmában, hogy az emberek félnének tömegbe menni.

Koncertek az Arénában: Rúzsa Magdinak, Azahriahnak és Zoránnak sikerült, ami a Fekete Vonatnak nem

A Fekete Vonat-botrány után sem állt meg az élet, egymás után rendeznek nagy koncerteket az Arénában, a jegyvásárlók számán pedig az látszik, hogy a magyar közönség szívesen vesz belépőt a hazai sztárok előadására.