A Vendégem Szállás szoftverben 2023. szeptember 20. után megszűnik az ügyfélkapus bejelentkezés, és ezután kizárólag e-mail-címmel és jelszóval lehet majd belépni – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). 

Cheerful yellow hello sign and fresh flowers in a clean and bright bedroom
Fotó: Shutterstock

Az MTÜ arra kéri a szállásadókat, hogy győződjenek meg arról, hogy már van e-mail-címes felhasználói fiókjuk a szoftverhez. Akiknek nincs, azoknak mielőbb szükséges egyet létrehozniuk, hogy a szoftverükbe 2023. szeptember 20. után is be tudjanak lépni.

E-mail-címes felhasználó létrehozásáról saját vagy más felhasználó részére, valamint ezek kezeléséről minden tudnivaló megtalálható az e-mail-címes felhasználó kezelése című rövid ismertetőben.

Aki a szálláshelyhez 2023. szeptember 20-ig nem hoz létre e-mail-címes felhasználót, ezt később, az NTAK-ban, az ntak.hu internetes oldalon, a Szállás modulba belépve is megteheti. Azonban a szoftverbe 2023. szeptember 20. után ügyfélkapus azonosítóval már nem lehet belépni.

Az e-mail-címes felhasználó létrehozásával kapcsolatos kérdés esetén a felhasználók az info.vendegem.hu honlapon vagy a 24 órában működő ügyfélszolgálaton (06-1-550-1855), illetve a [email protected] e-mail-címen érdeklődhetnek. 

Tényleg nem ússza meg a Booking, hogy nem fizetett a magyar szálláshelyeknek: még ebben a hónapban vizsgálatot indít a GVH

A Booking.com lassan két hónapja tartozik sok ezer magyar szálláshelynek. Azt ígérte, augusztus 15-ig rendezi a kifizetéseket. De ezzel nincs vége az ügynek: hatósági vizsgálat indul, és törvényt is módosíthatnak.