BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Luton,,Uk,-,July,12,,2019:,Wizz,Air,Airbus,A320
Wizz Air

Átlagosan több mint fél órát késtek a Wizz Air gépei tavaly Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában a Wizz Air repülőgépei késnek a legtöbbet. A menetrendhez képest átlagosan 31 perccel később szállnak fel a légitársaság járatai. Ezzel már harmadik egymást követő évben a Wizz Air a legtöbbet késő légitársaság.

Nagy-Britanniában a Wizz Air immár harmadik éve a legtöbbet késő légitársaság – ezt a Egyesült Királyság Polgári Légi Közlekedési Hatósága (CAA) közölte. A cég repülőgépei átlagosan 31 perccel és 36 másodperccel később indultak útnak, mint a menetrend szerint kellett volna.

Luton,,Uk,-,July,12,,2019:,Wizz,Air,Airbus,A320
Wizz Air
légitársaság
késés
A Wizz Air repülőgépei késnek a legtöbbet / Fotó: Tupungato

A CAA adatai szerint a második legtöbbet késő légitársaság a Turkish Airlines 28 perc 36 másodperccel, a dobogó aljára pedig a TUI került 28 perc 24 másodperccel – írta meg az AirPortal.hu.

A brit repülőtereken az ír Emerald Airlines számított a legpontosabbnak, hiszen átlagosan csupán 13 perc 6 másodperces késéssel indultak a gépei. Második a dicsőséglistán a Virgin Atlantic 13 perc 42 másodperccel.

A Wizz Air a harmadik egymást követő évben lett a legtöbbet késő légitársaság a briteknél, 

ráadásul a CAA az adatok elemzésekor a törölt járatokat figyelembe se veszi.

A Wizz Air szóvivője arról beszélt, hogy tisztában vannak a hiányosságaikkal, de szerinte a társaság sokat javult az elmúlt évekhez képest.

Foci-Eb 2024: Elnézést kért a WizzAir a szurkolókat szállító gép késése miatt

Akik a szurkolói járat helyett erre váltottak jegyet, a menetrendhez képest késve érkeznek Dortmundba – közölte a társaság.

A légitársaságokat képviselő Board of Airline Representatives vezérigazgatója közölte, hogy a cégek pontossága 2024-ben sokat javult. Tavaly sok késés a légitársaságokon kívüli okra vezethető vissza, például a sztrájkokra.

Annak ellenére, hogy a légitársaságok nem túl megbízhatók, ha a pontos indulásról van szó, a jegyárakat nem restek emelni. A zöldadókat és a magasabb üzemanyagköltségeket gyorsan áthárítják az utasokra.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.