Megbízhatóbb lenne a vodka, mint a pálinka?
„Magyarországon vagyunk világhírűek.” Ritkán hallani ennyire egybehangzó véleményt – és ez annál is inkább aggasztó, mivel nem cinikus, a magyar élelmiszereket lefitymáló kritikusok, hanem ezeknek az élelmiszereknek a sikerében érdekelt gyártók szájából hangzik el.
2010.02.05., péntek 08:46
Megbízhatóbb lenne a vodka, mint a pálinka? Lepipálná a portói a tokajit? A megszokott ízeket kereső, egyenkiszereléshez szokott nyugat-európai fogyasztó szemében – bármennyire fáj kimondani – igen.
De nem elég az sem, hogy egy termék legalább íz alapján nagyjából beazonosítható legyen, ezt például a pálinkáról aligha mondhatjuk el. Ahhoz, hogy egy vásárló keresse, ismernie kell, ahhoz pedig, hogy megismerje, ott kell lenni a szeme előtt. Nemcsak plakátokon, hanem az élelmiszerboltok polcain is.







