Magyar gazdaság

Bajnai: Ez a fej költségvetése, de nem szívtelen

A kormányfő kevés újdonságot tartalmazó beszéddel nyitotta meg a napirend előtti felszólalások sorát a jövő évi költségvetési tervezetről szóló végszavazás előtt. Bajnai Gordon alig több mint 10 perces felszólalásában főleg a kabinet által elért eddigi eredményeket foglalta össze a jelen lévő képviselőknek – tudósít a Gazdasági Rádió.

A miniszterelnök megismételte korábbi kijelentését, miszerint a jövő évi büdzsé a fej költségvetése, de mégsem vádolható szívtelenséggel, egyben hangsúlyozta, hogy a büdzsé elfogadása ugyan kitüntetett pillanata ennek az esztendőnek, de nem a lezárása.

A költségvetés elfogadásával a következő kormány egy olyan országot örököl, amely józan gazdálkodást folytat, és jó úton van a fenntartható gyarapodás felé – hangsúlyozta Bajnai Gordon kormányfő, hozzátéve, hogy a 2010-es büdzsé megteremti az alapját annak, hogy Magyarország mások előtt lábaljon ki a válságból – idézi a miniszterelnököt a Gazdasági Rádió.

A Fidesz frakcióvezetője egyetértett abban a kormányfővel, hogy Magyarország több szempontból is éllovas Európában, Navracsics Tibor azonban főleg a legaggasztóbb folyamatokra hegyezte ki beszédét. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy az tagállamai közül egyedül Máltán alacsonyabb a foglalkoztatási ráta, miközben az szeptemberben a legmagasabb volt a 27 tagországot összehasonlítva. Navracsics Tibor arra is felhívta a figyelmet, hogy jövőre a nyugdíjak reálértéke 10-12 százalékkal csökken, miközben a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók keresetének vásárlóereje már így is drasztikusan visszaesett.

Bajnai miniszterelnök zárószavazás Fidesz Navracsics költségvetés
Kapcsolódó cikkek