Oszkó Péter pénzügyminiszter és Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete látta el kézjegyével a kettős adóztatás elkerülő egyezményt, amely az 1979-ben megkötött megállapodást váltja fel.

A megállapodás fő célja az adóztatás szabályozása, a gazdaság szereplői számára az adóztatás kiszámíthatóvá tétele a kétoldalú kapcsolatokban. Hatálya a jövedelemadókra terjed ki. Meghatározza, hogy egyes jövedelemfajták tekintetében melyik szerződő államnak milyen körben van adóztatási joga. Az egyenlő elbánás elvének alkalmazására épül a megállapodás. Lehetővé teszi mindkét szerződő állam számára a kölcsönös egyeztető eljárás kezdeményezését, ha azt érzékelik, hogy egyes adóztatási folyamatok nem felelnek meg az egyezmény rendelkezéseinek. A megállapodás biztosítja az illetékes hatóságok számára az adózással kapcsolatos információcserét. Az egyezményről  árhatóan a parlament ebben a hónapban dönt. Az új egyezményt 2011. január 1-től alkalmazzák majd.

Az amerikai nagykövet Varga István fejlesztési és gazdasági miniszterrel írta alá a Tudományos és Technológiai (TéT) együttműködési megállapodást, amely lehetővé teszi, hogy Magyarország megerősítse tudományos és kutatás-fejlesztési partnerségét az USA-val, közös kutatás-fejlesztési programok, illetve vállalkozásaink innovációs együttműködésének ösztönzésével. Egyben létrehozták a négytagú Magyar-Amerikai Tudományos és Technológiai Vegyes Bizottságot, amelynek fő feladata az együttműködés végrehajtásának koordinálása, ellenőrzése.