Jelzésértékű, hogy a behajtott összeg a Covid-válság előtti, 2019-es bevételt is meghaladja 4 százalékkal. A végrehajtásból és fizetési felhívásból beszedett 282,8 milliárd forint 10,7, a külső megkereső szervek számára beszedett több mint 15,8 milliárd 36, a felszámolásból, csőd- és vagyonrendezésből származó 6,7 milliárd 34,4 százalékkal magasabb a bázisidőszakban befolyt összegeknél.

A törvényszéki végrehajtással kapcsolatos, úgynevezett tvsz-ügyek bevétele 103,9 százalékkal nőtt, döntően a vagyonelkobzásokkal és a bűnügyi költségekkel összefüggésben. A tvsz-jellegű bevételeken kívül a legtöbb bevétel a kamarák, a rendőrség, a Diákhitel Központ követeléseiből és a hulladékgazdálkodási díjakból származott. 

A növekedés az elmúlt évben is döntően a fizetési értesítőknek és tájékoztatóknak köszönhető, az ebből származó bevétel 125,8 milliárd forint volt, ami 12,1 százalékkal haladja meg a 2020-as összeget. A járványhelyzet alatt a korábbiaknál is kiemeltebb szerepet kapott a tartozások önkéntes teljesítésének ösztönzése és a végrehajtás elkerülése, így előtérbe kerültek a fizetési tájékoztatók és a fizetési felhívások, értesítők. A fentieken túl több mint egymilliárd forint bevétel származott a kiszabott végrehajtási költségekből. Az összeg 13,2 százalékkal több a 2020-as adatnál. 

Több tucat üzletzárást rendeltek el

A kereskedőknek a legtöbbször az online pénztárgép megfelelő használatáról kellett számot adniuk.

Emellett a a behajtandó tartozás pontos megállapításáért 424,8 ezer belső folyószámla-egyeztetést végzett, 4,3 százalékkal meghaladva az előző évit. A hátralékkezelők 196,4 ezer hatósági átvezetést végeztek el, ez 96,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Külső szervektől összesen 582,5 ezer pénzügyi behajtásra irányuló megkeresés érkezett, 25 százalékkal kevesebb az előző évinél. Tavaly a kamaráktól és a rendőrségtől érkeztek jókora számban megkeresések, 2020-ban viszont százezres nagyságrendben érkeztek a tvsz-ügyek. 

Az adóhatóság saját és a megkeresői követelésekben, valamint a vegyes ügyekben 1046,5 ezer fizetési tájékoztatót, értesítőt vagy felhívást adott ki, összesen 611 milliárd forint értékben. Az ügyszám 48,6, az összeg pedig 26 százalékkal haladta meg a bázisidőszaki adatot. A kibocsátott inkasszók száma tavaly 12,2 százalékkal, 477,5 ezerre nőtt az előző évhez képest, összértékük pedig 42,2 százalékkal lett magasabb, mintegy 2752,6 milliárd forint.