Magyar gazdaság

Az ország legnagyobb részén már elkezdődtek a tűzifaszállítások, nagy az érdeklődés a főváros környékén

Elkezdődött a tűzifa kiszállítása a Tűzifaprogram keretében. Nagy István agrárminiszter közölte, hogy a legnagyobb igény a tüzelőre a főváros környékén és az Alföldön van. Tűzifát országszerte 152 ponton személyesen lehet igényelni. Az Agrárminisztérium kiemelte, hogy igyekeznek minden igényt kielégíteni.

Jelenleg 800 brigád, több mint 3000 fakitermelő és csaknem 1000 erdészeti munkagép dolgozik az igények mielőbbi teljesítésén a Tűzifaprogramban – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter a szaktárca keddi közleménye szerint. Az Agrárminisztérium kiemelte, az ország legnagyobb részén már elkezdődtek a szállítások is. A főváros környékén, illetve az Alföldön a legnagyobb az érdeklődés.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az állami erdőgazdaságok az igényeket folyamatosan rögzítik és megnövelt kapacitással dolgoznak a lakosság kiszolgálásán

– jelentette ki Nagy István agrárminiszter, aki az Egererdő Erdészeti Zrt.-nél személyesen győződött meg arról, hogy folyamatos a munka annak érdekében, hogy mindenki minél hamarabb megkaphassa az igényelt tűzifát.

Közleményében a minisztérium felidézi, a Tűzifaprogramot az energia-veszélyhelyzet megoldása érdekében indította a kormány

Tűzifát országszerte 152 ponton személyesen lehet igényelni. 

Emellett telefonon vagy e-mailben is várják az érdeklődést az erdőgazdaságok, amelyek naponta több száz hívást és ezres nagyságrendű e-mailt fogadnak.

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy a társaságok minden megkeresést feldolgoznak, és a lehetőségekhez képest mielőbb válaszolnak az érdeklődésre 

– mondta a tárcavezető. Az ország különböző pontjain eltérő mennyiségű tűzifaigény érkezik be az erdőgazdaságokhoz. 

A főváros környékén és az Alföldön a legnagyobb az érdeklődés. 

Azon dolgozunk, hogy átcsoportosítással a megnövekedett igényeket mindenhol, minél előbb és minél zökkenő mentesebben ki tudjuk elégíteni, amihez a türelmüket szeretnénk kérni – írják a közleményben.

Kiemelte továbbá, hogy az állami erdészetek kiemelt feladatként kezelik, és folyamatosan teljesítik a lakosság megrendeléseit. A fűtési időszakra elegendő, fenntartható gazdálkodásból származó tűzifa áll az ország rendelkezésére. Az idei télre mindenki, aki fával fűt, hozzájut a tűzifához – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

Több száz hazai közintézmény fűtését oldhatja meg a konténerkazán

Már a téli fűtési szezon kezdete előtt négyszáz közintézményben váltaná ki a magas rezsijű gázfűtést konténerkazánokkal a Technológiai és Ipari Minisztérium.

 

energiaválság tűzifaprogram tüzelőanyag fűtés tűzifa
Kapcsolódó cikkek