Magyar gazdaság

Eldőlt, mikor jelennek meg az új napelemes szabályozás részletei

Gulyás Gergely miniszter azt már korábban bejelentette, hogy felfüggesztik a napelemek betáplálási kötelezettségét, mert a hálózat ennyi energiát nem tud befogadni, és most azt is elárulta, mikor teszik közzé a részleteket.

Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón jelentette be, hogy felfüggesztik a napelemek betáplálási kötelezettségét, mert a hálózat szerinte ennyi energiát nem tud befogadni. A szombati eseményen pedig azt is közölte, hogy hétfőn jelenhetnek meg a Magyar Közlönyben az új szabályozás részletei.

20200507 NyúlNapelem – körkép, Képen: napelem telepítés a Cseri pincészetnél  Mándi Zoltán napelem telepítő Fotó: Nagy Gábor NG Kisalföld
Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld 

Nem lesznek kárvallotjai a döntésnek. Mindenki, aki valamilyen formában engedélyt kapott a napelem-telepítésre, az eredeti feltételekkel valósíthatja meg a beruházást 

mondta a VG kérdésére Palkovics László technológiai és ipari miniszter. Mélységes megdöbbenést okozott a szektorban Gulyás Gergely bejelentése a szaldóelszámolás megszüntetéséről, amit korábban teljesen ellentétes folyamatok előztek meg – ezt Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke árulta el megkeresésünkre.

A kormány a lakossági napelemes pályázat második szakaszáról az uniós támogatások felhasználásáról szóló hivatalos megállapodás után dönt Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkárának bejelentése szerint. Addig is a november 2-án induló gyármentő program keretében elősegítik a sikerrel pályázó cégek energiahatékonysági fejlesztéseit, Budapesten 30, vidéken 45 százalékos támogatásintenzitással. 


 

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek