Továbbra is a szilárd tüzelőanyagok a legnépszerűbbek, és a megkérdezettek 39 százaléka számít a fűtési költségei növekedésére – mondta a VG Podcastnak az Újház vezérigazgatója. Rázsóné Szórády Csilla szerint fatüzelésű kazánt, kályhát a magyarok 27, gázkazánt 26 százaléka használ az otthona fűtéséhez. Gyakori a szilárd tüzelők együttes említése más fűtési módszerekkel. Továbbra is elterjedt az általánosságban véve legkevésbé korszerű fűtési mód, a központi fűtés és a konvektorok használata.

 

Terjednek a különböző elektromos megoldások. 

Míg hőszivattyút mindössze a háztartások 2 százaléka használ, a légkondicionálókat egyre többen használják fűtésre is, elsősorban kiegészítve valamilyen más technológiát.

A megkérdezettek 78 százaléka olyan ingatlanban lakik, amelynek fűtési költségei eddig legfeljebb havi 20 ezer forintot tettek ki, viszont az áremelkedések hatására ez az arány 57 százalékra csökken a válaszadók várakozásai szerint. Rázsóné Szórády Csilla hozzátette, a gazdasági helyzet borúsabbra fordult, 2023-ban az eladásokat tekintve csaknem 20 százalékos volumencsökkenéssel lehet számolni. 
 

Keresse a VG Podcastot a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast