Még mindig emelkednek az üzemanyagárak – derül ki a Holtankoljak.hu friss közléséből. Az üzemanyagár-figyelő portál arról számolt be, hogy péntektől újabb drágulás jön a kutakon, igaz, ezúttal csak a benzin esetében.

benzin, tankolás
Péntektől megint drágul az üzemanyag, de ezúttal csak a benzin. Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Két nap múlva ugyanis 

a benzin nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal emelik meg.

A dízeles járműtulajdonosok viszont fellélegezhetnek, a gázolaj ára ugyanis a héten már nem változik. A sofőrök tehát az alábbi átlagárakra készülhetnek a hét második felében:

  • 95-ös benzin – 641 Ft/liter,
  • gázolaj – 645 Ft/liter. 

Ugyanez ma még 636 és 645 forint, de úgy, hogy szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is bruttó 7-7 forinttal kúszott feljebb. Ennek hatására pedig a benzinkutak árai is emelkedtek. A 641 forintos literenkénti benzinár egyébként nem a legmagasabb az idén. Januárban ugyanis a 650 forintot is meghaladta az árszint.

Jövőre hetessel is kezdődhet a benzin literjének ára

Szerdán bruttó 15 forinttal drágult a gázolaj literjének nagykereskedelmi ára, és bár a benziné nem mozdult, sőt, holnap három forinttal még olcsóbb is lesz, pillanatnyilag mindkét termék bő 120 forinttal drágább, mint a tavalyi Mikulás előtti, bő egyéves ársapkás időszakban volt. És úgy tűnik, mindkét termék ára még egy ideig felfelé tart.