Magyar gazdaság

Hamarosan már Villányig autózhatunk az M6-os autópályán

Jól halad a Budapestet a horvát határral összekötő M6-os autópálya építése. Néhány hónap múlva már Villányig vezet egyenes út az autósoknak, majd 2025 tavaszán átadják a horvát határig tartó M6-ost. Az ígéretek szerint eddigre Horvátország is befejezi a saját oldalán a hiányzó 5 kilométer autópályát.

Horvátországban már ezen a héten nekilátnak a magyar határig tartó autópálya építésének. A magyar oldalon néhány hónap múlva már be is fejeződnek ennek a projektnek a munkálatai. A tervek szerint Magyarországon 2024 márciusában már forgalomba is helyezik az M6 új szakaszát egészen a villányi csomópontig.

M6, autópálya
Fotó: Facebook / Főmterv

A magyar–horvát közlekedési munkacsoport legutóbbi ülésén foglalkozott az M6-os autópálya horvát határig terjedő szakaszával. Bóly és Ivándárda között a sztrádát január végéig fogják felépíteni, ezt követően adják át a forgalomnak márciusban Villányig az utat. A munkacsoport ülésén Hargitai János országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a horvát oldalon a Pélmonostor és a határ közötti szakasz munkálatai 18 hónapot vesznek majd igénybe. Ez azt jelenti, hogy az 5 kilométeres út átadása 2025 márciusában történhet meg – írta meg a mohacsiujsag.hu.

2025 tavaszán Magyarország és Horvátország egy ünnepélyes megnyitó keretében adja át a két országot összekötő autópályát.

Amint az M6-os teljes egészében elkészül, Budapest és a horvát határ között egy 300 kilométeres egybefüggő autópálya áll majd az utazók rendelkezésére.

Látványos videón mutatjuk, ahogy az utolsó aszfaltréteg is rákerül az épülő M6-os autópályára

Már a kopóréteget terítik az M6-os befejező szakaszán. 

 

 

Horvátország m6 Villány autópálya Magyarország
Kapcsolódó cikkek