Magyar gazdaság

Csoportos leépítés jön a hódmezővásárhelyi porcelángyárban

A fürdőszobapiac gyengélkedése miatt csökkenteni kell a termelést.

Mintegy 45-50 dolgozójától válik meg a hódmezővásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Kft. novemberben és decemberben. A vállalkozás a csoportos létszámleépítést az európai fürdőszobai piac gyengélkedésével indokolta, melynek hatására már az idei évben is kevesebb terméket gyártott a tavalyinál.

A Délmagyarnak a cég azt is elárulta, hogy jövőre a termelési igény még tovább csökken, ezért míg idén a létszámtöbblet kezelhető volt a szokásosnál és tervezettnél hosszabb leállással, arra jövőre már nem lesz mód.

20230914 Hódmezővásárhely  

Fennállásának 275. évfordulóját ünnepli a Villeroy & Boch cég, amelynek legnagyobb szanitergyára Hódmezővásárhelyen található.
Fotó: Török János / Délmagyar

A Villeroy & Bosch igyekszik a leépítést számos intézkedéssel – például a külföldi munkaerő szerződéseinek felmondása, átcsoportosítások, közeljövőben nyugdíjba vonulók megtartása – tompítani, így az novemberben és decemberben várhatóan 45-50 főt érint majd. A cég elmondta azt is, hogy törvényi kötelezettségük szerint tájékoztatták a Foglalkoztatási Hivatalt és megkezdték a tárgyalásokat a szakszervezetekkel az érintett munkavállalók kompenzációjáról és támogatásáról. 

 

hódmezővásárhely porcelángyár létszámleépítés
Kapcsolódó cikkek