BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengült a forint csütörtök reggelre

Az év eleji kezdéshez képest 4,7 százalékkal erősödött a forint az euróval és 5,2 százalékkal a dollárral szemben, a svájci frank ellenében viszont nagyjából az év eleji árfolyamán áll.

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

_VEZ2834
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az eurót reggel hét órakor 380,69 forinton jegyezték az előző esti 380,20 forint után, a dollár jegyzése 353,82 forintra ment fel 352,40 forintról, a svájci franké pedig 403,97 forintra 403,10-ről.

Csütörtök reggeli jegyzésén a forint gyengébben áll a heti kezdésnél, 0,5 százalékkal az euró, 1,7 százalékkal a dollár és 0,9 százalékkal a svájci frank ellenében.

Az év eleji kezdéshez képest 4,7 százalékkal erősödött a forint az euróval és 5,2 százalékkal a dollárral szemben, a svájci frank ellenében viszont nagyjából az év eleji árfolyamán áll.

Hova tovább, forint?

Már hétfőn a gyenge oldalra lendült a magyar fizetőeszköz, és az euró-forint áttörte a 200 napos mozgóátlagnál húzódó technikai szintet, 379,49-nél. Kedden a reggeli órákban további forintgyengülés indult, s úgy látszott, szignifikáns az áttörés, s már-már képbe került a 382,50-es ellenállás, hiszen az euró-forint kurzus 381 fölé lendült.  

Kedden délelőtt azonban újra erősödni kezdett a forint, és az euróval szembeni árfolyam a 200 napos mozgóátlag közelébe süllyedt. Majd a hétfőn áttört technikai szint visszatesztelése kezdődött, és az euró-forint többször is a 379,49-es – ezúttal már támaszként szolgáló – technikai szint alá szúrt.

Egymásnak ellentmondó szignálok villannak

– mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője, kiemelve, hogy a Bollinger-szalagok beszűkültek, az MACD-indikátor vételi jelzésen, de az RSI még nem adott egyértelmű jelet. Mindenesetre a forint erős oldalán a 377-es támaszra érdemes figyelni, míg a gyenge oldalon a 382,50-os szint lehet elérhető, ha az euró-forint kurzus eltávolodik a 200 napos mozgóátlagtól. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.