BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy Márton: nagyon közel a végleges megállapodás a Budapest Airportról

A gazdaságfejlesztési miniszter szerint jelenleg a visszavásárlással kapcsolatos tárgyalások már egy olyan fázisban tartanak, ahol a felek között nagyon közel a végleges megállapodás.

A visszavásárlással kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között, jelenleg már egy olyan fázisban tart, ahol a felek között nagyon közel a végleges megállapodás – tudatták az atv.hu kérdésére a Nagy Márton vezette gazdasági minisztérium részéről a Budapest Airport többségi tulajdonának a visszavásárlásáról.

20180703_0004_MOR
Az állam nyáron tett vételi ajánlatot a Budapest Airport megvásárlására.
Fotó: Móricz-Sabján Simon/Világgazdaság Archive

A szerződéskötésre 2024 tavaszán kerülhet sor

– mondta a Nagy Márton a televíziónak.

A reptér kiemelkedő stratégiai eszköz, amelyet a Gyurcsány-kormány elherdált. A tranzakció gazdaságtörténeti jelentőségű, ugyanis a legnagyobb volumenű és legkomplexebb ügylet a rendszerváltás óta – írta a minisztérium sajtóosztálya. Orbán Viktor miniszterelnök a Budapest Airport megvásárlásáról azt mondta december 21-én a nemzetközi sajtótájékoztatóján: 

Ezt én egy befejezett ügynek gondolom dacára annak, hogy úgy beszélünk róla, mintha nyitott lenne. Ez egy befejezett ügy, csak a technikai részleteket kell lezárni.

A magyar állam nyáron tett vételi ajánlatot a Budapest Airport többségi, 51 százalékos tulajdonrészének a megvásárlására, az akkori hírek szerint 2-3 milliárd eurós volt a vételár.

Orbán Viktor miniszterelnök májusban a Katari Gazdasági Fórumon azt nyilatkozta: érdeklődést tapasztal Katar felől a Budapest Airport irányába és emiatt örömét fejezte ki.

Most úgy tűnik, pénzügyi vagy stratégiai befektetőként csatlakozik az üzlethez a Katari Befektetési Hatóság is, és lehetséges egy harmadik terminál is.

Ferihegyi reptér visszavásárlása: szivárognak a számok, már látszik, mennyi lehet a vételár

A tranzakció gazdaságtörténeti jelentőségű, a legnagyobb volumenű és legkomplexebb ügylet a rendszerváltás óta.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.