Orvosi kapacitásprobléma áll fenn a Keszthelyi Kórházban, ezért átmenetileg szünetel a szülészeti fekvőbeteg-ellátás, a szülészeten viszont biztosított a szakdolgozói létszám. A tájékoztatásban azt is elmondták: annak érdekében, hogy a szülészeti fekvőbeteg-ellátás ismét elérhető legyen a kismamák számára, a kórház jelenleg is tárgyal szülész-nőgyógyász szakorvosokkal.

Kevés az orvos Keszthelyen, szünetel a szülészeti fekvőbeteg-ellátás / Fotó: Váli Miklós / MTI

„Fontos hangsúlyozni azt is, hogy a térségi együttműködésnek köszönhetően a köztes időben sem marad senki ellátatlanul” – idézte a Keszthelyi Kórházat az ATV. „A szakdolgozók bérét a közelmúltban emelte a kormány: márciustól  átlagosan 20 százalékos alapbéremelést, tavaly júliusban egységesen 18 százalékos béremelést hajtott végre” – írja a kórház a tájékoztatásban.

ezzel a lépéssel 2010 óta mintegy négyszeresére emelkedett az egészségügyi szakdolgozók keresete. Tavaly júliusban 18 százalékkal emelkedett az egészségügyi szakdolgozók bére. A béremelés megközelítően 84 ezer munkavállalót érint, valamennyi, az egészségügyi ágazati előmeneteli szabályok hatálya alá tartozó egészségügyi szakdolgozóra és egészségügyben dolgozóra vonatkozik.