BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mészáros Csoport: minden eddiginél több rászorulót támogat a Pro Filii Alapítvány

Az összesen 208 magánszemély pályázó közül 31 kap mintegy 70 millió forintos támogatást, döntő többségében sérült gyermekeket nevelő családokat segít így az alapítvány. A kuratórium 44 civil szervezetnek is támogatást ítélt.

A Pro Filii Alapítvány kuratóriuma az idén minden eddiginél több, 75 magánszemély és civil szervezet pályázatát bírálta el kedvezően: a nyertesek negyedmilliárd forintos támogatásban részesülnek. A Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló, évi egymilliárd forintot támogatásra fordító Pro Filii Alapítvány mára az ország egyik legjelentősebb civil szervezeteket, magánszemélyeket támogató szervezetévé vált.

Felcsút 20230829 Vegyes 2023 Jótékonyság Pro Filii Sportruházat adomány Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport   Mészáros Lõrinc
Fotó: Koncz Márton / Mediaworks

A közelmúltban Várkonyi Andreával kibővült kuratórium idén másodszor döntött támogatásokról. A Pro Filii tájékoztatása szerint az alapítvány kuratóriuma a 605 beérkezett pályázatból – a cégcsoport vezetőiből álló bírálóbizottság javaslatára – 31 magánszemély és 44 civil szervezet támogatásáról döntött.

Az összesen 208 magánszemély pályázó közül 31 kap mintegy 70 millió forintos támogatást, döntő többségében sérült gyermekeket nevelő családokat segít így az alapítvány. A 3,7 milliárd forintra pályázó 397 civil szervezet közül pedig 44-nek ítélt támogatást csaknem 180 millió forint értékben a kuratórium.

A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportját egészségi, szociális vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek alkották, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg. Az alapítvány támogatja ritka betegséggel élő és 

mozgássérült gyermekek gyógyítását, fejlesztését, valamint életkörülményeinek javítását.

Kitértek a közleményben arra: a kuratórium döntése alapján az alapítvány hozzájárul a Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány eszközbeszerzéséhez és szaniterkonténer-vásárlásához, amelyek segítségével fogyatékossággal élők rehabilitációját és társadalmi integrációját segíthetik.

Támogatásban részesül az Együtt A Sérült Emberekért Alapítvány is, amely korszerűsítheti értelmi fogyatékossággal élőknek fenntartott bentlakásos épületeit, valamint az alapítvány támogatást nyújt a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport Egyesület tanyaprogramjának eszközbeszerzéséhez, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványának kórtermekhez tartozó fürdőszoba-felújításához, továbbá

a nyári szünidőre tekintettel hátrányos helyzetű gyermek kikapcsolódását biztosító táborok megszervezéséhez járulnak hozzá.

Várkonyi Andrea, a Pro Filii Alapítvány kuratóriumi elnöke orvosként és magánemberként is az alapértékek közé sorolja az esélyegyenlőséget, amelyért mindenkinek sokat kell tennie, hogy ne csak hangzatos hívószó legyen. Nagyon sok civil szervezet és szakember tevékenykedik azért, hogy támaszt nyújtsanak az elesetteknek, megkönnyítsék rászorulók életét.

A Mészáros Csoport megjelent a zöldhidrogén piacán

Már próbaüzemben termel a Bükkábrányi Energiaparkban telepített hidrogéntermelő berendezés, amely a helyszínen működő naperőmű többletenergiáját hasznosítja. Ez lesz Magyarország első zöldhidrogén-termelő eszköze. A beruházó a Mészáros Csoport egyik leányvállalata, a beruházás saját tulajdonosi magántőkéből és állami forrásból történt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.