Világgazdaság

Egy kicsit megint gyengélkedik a forint

A forint mérsékelten gyengült az euróhoz, ugyanakkor szerényen erősödött a dollárhoz képest kedden kora reggel.

Röviddel 7 óra előtt az euró 295,58 forintot ért a hétfő késő esti 294,70 forint után (+0,30 százalék). A dollár 226,85 forintról 226,39 forintra gyengült (-0,20százalék). Ugyanekkor az euró 0,13 százalékkal 26,570 cseh koronára hanyatlott.

Az euró 4,4591 zlotyt ért, nem változott a hétfő késő esti szinthez képest. A szakértők alapvetően kedvezőnek mondták, hogy hétfőn a forint a 300-as szint alatt maradt az euróhoz képest. A Credit Suisse szerint ugyanis a 300 forint/euró árfolyam kritikus szint a devizában eladósodott magyar lakosság szempontjából.

Az egyik kereskedő szerint, amióta az euró 300 forint alatt áll, azt lehet mondani, hogy a forint stabil és erős. A név nélkül idézett szakértő a hét hátralevő részére 292-302 forint/euró árfolyamra számít, ami szerinte összességében nem rossz.

Vatera.hu Kft. Autók forint elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság Pályázati forródrót KK - HR szakoldalak KK - Képzés Rendőrségi ügyek - Tüntetések kutatás turizmus Tb-törvény deviza Vállalati jelentések KK - Vállalati szemmel Lakossági energiaellátás forintárfolyam Orbán Viktor valuta Felmérések autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek oktatás Gyurcsány Ferenc autó gyógyszeripar Reklám és Média Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása fogyasztási cikkek Jobbik-ügyek A Madoff-csalás Zöld ügyek Kóka János utazás euró Befektetési lehetőségek Sólyom László Vaskerék MDF-ügyek Egyesült Államok Euróbevezetés Tudomány - Kultúra BÉT árfolyam MÁV infokommunikáció Gázvezetékek Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon Környezettudatos életmód