Világgazdaság

Oszkó: A világvége jóslatok nem segítenek!

Ha túlzott pesszimizmussal tervezünk, az önbeteljesítő jóslattá válhat, s magunkat kergethetjük bele egy lefelé irányuló spirálba – mondta Oszkó Péter a Figyelőnek.

A pénzügyminiszter szerint a hangulatkeltő, világvége jóslatok nem segítenek a gazdaságpolitikában. A lap kérdésére, miszerint nem érez-e feszültséget a Reformszövetség és a kormány adócsomagja közötti különbség miatt, Oszkó elmondta, az csak ütemezésében különbözik, irányában nem. „A jelenlegi költségvetési átalakítások 3 év alatt elérhetővé teszik a Reformszövetség programját” – mondta.

Oszkó bízik abban, hogy az általa megkezdett munkát másvalaki hasonló irányba folytatja majd. Szerinte ha egy racionálisan összerakott adórendszerbe beleszokik a lakosság és az üzleti szféra, akkor abból nehéz visszakozni.

„Szeretnénk a piac bizalmát minél gyorsabban megnyerni, szeretnénk eloszlatni azt a bizalomhiányt, ami abból fakadt, hogy a piac kiszámíthatatlannak tekinti a politikát” – hangsúlyozta.

Suchman Tamás Autók elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság Pályázati forródrót Dominique Strauss-Kahn kutatás OTP TV-csatornák BKV Vállalati jelentések Lakossági energiaellátás bizalomhiány forintárfolyam Csányi Sándor Orbán Viktor reformszövetségPénzügyi és gazdasági válság Gaskó István Felmérések autóipar Apple Hitelek: lakás General Motors oktatás autó Simor András Részvénypiacok Hernádi Zsolt MSZP-ügyek Externet Nyrt. Oszkó PÉter fogyasztási cikkek Federal Reserve - Fed Kovács László Fúzió és akvizíció pénzügyminiszter Mol MGYOSZ bajnai-csomag Tesco infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Oszkó Péter piac