Világgazdaság

A Symantec segítségével "emelkedik a felhőkbe" a HP

A világ legnagyobb PC-gyártója, a Hewlett-Packard megállapodást kötött a Norton antivírus termékeket gyártó Symanteckel. Ennek értelmében a cég minden számítógépet a Symantecnél interneten megrendelhető szolgáltatással szállít majd.

A HP számítógépekre a jövőben a Norton Online Backup szoftvert telepítik majd, amelyet egy hónapig ingyenesen próbálhatnak ki a felhasználók, majd egy évre 50 dollárért fizethetnek rá elő. A Symantec a szövetség segítségével szeretné kiszélesíteni termékpalettáját, mely most a Norton Antivirus termékek körül összpontosul – írja a Reuters.

A HP és a Symantec már korábban is együttműködött a vírusirtók forgalmazásában, de Norton Online Backup azonban az elemzők szerint nagy jövő előtt álló cloud computing kategóriába tartozik. Ennek lényege, hogy a felhasználók saját számítógépükről, az internet segítségével rendelhet

nek meg szolgáltatásokat, anélkül, hogy dobozos termékeket vásárolnának. A Symantec már bemutatott egy a számítógépek megjavításában távsegítséget nyújtó programot és egy szülői felügyeletre specializált szoftvert is, mindkettőt cloud computing elven.

Bankmentő csomag PSZÁF Bajnai Gordon antivírusPénzügyi és gazdasági válság A szerkesztő ajánlja forintárfolyam Orbán Viktor Symantec Norton cloud computing Simor András HP MSZP-ügyek Kovács László Microsoft Magna Európai Unió Világbank Gazprom bajnai-csomag Adórendszer Magyarországon