Világgazdaság

Ma a 269-272-es sávban mozoghat a forint

A 270 forint körüli szinten stabilizálódott pénteken kora reggel az euró a londoni bankközi piacon: 7 órakor az euró 270,90 forintot ért a csütörtök késő esti 270,92 forinttal szemben.

Elemzők úgy látják, hogy az euró pénteken a 269-272 forintos sávban mozoghat, összhangban a térségbeli devizák erősödésével, amit elsősorban a dollár gyengülése okoz.

Szakértők szerint a zloty árfolyamát is alapvetően az euró/dollár árfolyamának alakulása, illetve a nemzetközi piaci hangulat fogja meghatározni. A lengyel valuta pénteken a 4,07-4,13-as sávban mozoghat az euróhoz képest.

A cseh korona árfolyamát is ugyanezek a tényezők alakíthatják pénteken, a cseh valuta további erősödésére számítanak az elemzők. Csütörtökön későn az euró 25,1660 korona volt.

Autók BÉT - Napi események forint KK - Főoldal bal elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Pénzügyi és gazdasági válság Dominique Strauss-Kahn infrastruktúra-fejlesztés Rendőrségi ügyek - Tüntetések Kovács Árpád Politikai közvélemény-kutatások Gyógyítás-finanszírozás NMHH árfolyamKK - Perkalauz IMF Vállalati jelentések Lakossági energiaellátás forintárfolyam KK - Perkalauz Felmérések influenza autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek EBRD Gyurcsány Ferenc autó Reklám és Média Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt SZDSZ-ügyek fogyasztási cikkek NGTT fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac IMF-megállapodás euró Mol Botrányok a politikában Vaskerék Korábbi konferenciák biztosítás Tudomány - Kultúra bajnai-csomag MÁV Alistair Darling infokommunikáció Gázvezetékek Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Oszkó Péter