Világgazdaság

Negatív infláció az euróövezetben

Enyhe, 0,1 százalékos éves szintű csökkenést produkáltak októberben a fogyasztói árak a monetáris unióban, miközben a 27-ekben 0,5 százalékos volt a drágulás. Szeptemberhez képest az euróövezetben és az EU egészében is 0,2 százalékos volt a pénzromlás.

A legalacsonyabb, -2,8 százalékos inflációt Írországban regisztrálták, míg a leggyorsabb, 4,3 százalékos drágulást Romániában. Magyarországon 4,2 százalékos volt a pénzromlás, az EU legnagyobb nemzetgazdaságában, Németországban pedig -0,1 százalékot tett ki.

Bankmentő csomag Autók BÉT - Napi események Devizakereskedőknek elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság kutatás KK - Főoldal jobb OTP A szerkesztő ajánlja Magyar Államkincstár orosz-ukrán gázvita Vállalati jelentések KK - Vállalati szemmel Világgazdaság-Hewitt Legjobb Munkahely 2009 forintárfolyam Generali Felmérések influenza autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek oktatás Gyurcsány Ferenc autó gyógyszeripar A KSH jelenti repülés Reklám és Média Részvénypiacok fogyasztási cikkek Jobbik-ügyek Élelmiszerpiac A munka világa fogyasztóvédelem Zöld ügyek Szakszervezet - Érdekképviselet Befektetési lehetőségek Mol Botrányok a politikában Európai Unió biztosítás Tudomány - Kultúra Gazprom MÁV kgfb infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek