Világgazdaság

Új nevet kap, és a tőzsdére megy Járai biztosítója

A CIG Közép-európai Biztosító tegnapi közgyűlésén eldöntötték, hogy jövőre tőzsdére megy a cég. A biztosító új neve CIG Pannónia lesz.

Szerdán rendkívüli közgyűlést tartott a CIG Közép-európai Biztosító – számolt be a Budapesti Értéktőzsdén tartott sajtótájékoztatón Járai Zsigmond, a társaság felügyelőbizottságának elnöke. A közgyűlésen több fontos kérdésben döntöttek.

A biztosító új neve CIG Pannónia lesz (a cég rövid elnevezése pedig Pannónia Életbiztosítóra módosul). Döntöttek arról is, hogy 10 millió új kibocsátásából 10 millió euró értékben tőkét emelnek. Ez egy zártkörű tőkeemelés lesz, amelyre még az idén sor kerül.

Emellett arról is határozott a közgyűlés, hogy a biztosító részvényeit bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére nyilvános részvénykibocsátás keretében. Ennek értelmében a biztosító nyilvános részvénytársasággá alakul át.

A részvénykibocsátás pontos időpontját még nem tudják, de legkésőbb 2010. december 31-ig kívánják azt lebonyolítani. Egyelőre néhány tíz millió euró értékű részvényt terveznek bevezetni a BÉT-re, amelyeket főleg hazai intézményeknek szeretnének értékesíteni.

Pannónia Nemzetközi konfliktusok CIG OTP Járai Zsigmond Bank of England A szerkesztő ajánlja Cégjog Vállalati jelentések Dávid Ibolya Költségvetés 2012-2013 Mesterházy Attila Omninvest Simor András A szociális és adórendszer átalakítása andor lászló MSZP-ügyek Federal Reserve - Fed Közép-európai Biztosító Microsoft IMF-megállapodás G20 Opel Magyar Telekom Nyrt. Mercedes-Benz Garantiqa Hitelgarancia Zrt. Jean-Claude Trichet