Világgazdaság

Leminősítette a Kraftot a Fitch

A Fitch BBB-ről BBB- -ra változtatta az amerikai édesipari konszern hitelminősítését a Cadbury megvásárlását követően.

A Fitch indoklása szerint a Kraft pro forma adóssága az EBITDA négyszeresét teszi ki. A hitelminősítő BBB-ről BBB- -ra csökkentette a cég minősítését, stabil kilátásokkal – jelenti a Fox News.

A Fitch 32 milliárd dollárra becsüli a Kraft tartozását. Az amerikai konszern 19,5 milliárd dollárért vásárolja meg a Cadbury-t, miután hetekig tartó ellenállást követően javított ajánlatával meggyőzte a brit céget. A Fitch véleménye szerint célszerű tartózkodni a részvényvásárlásoktól a közeljövőben, mivel a készpénz tartalékokat vélhetően a tartozás kiegyenlítésére fordítják majd.

Autók BÉT - Napi események CadburyElemzői vélemények elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF Pályázati forródrót Bajnai Gordon Kovács Árpád BKV IMF Vállalati jelentések Nyugdíjkérdés Magyarországon Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Felmérések influenza autóipar Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek autó szlovák euró repülés Reklám és Média Részvénypiacok SZDSZ-ügyek fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac kraft fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Fúzió és akvizíció Zöld ügyek IMF-megállapodás GDP-adatok Befektetési lehetőségek Mol Botrányok a politikában Fővárosi ügyek Egyesült Államok Euróbevezetés biztosítás Tudomány - Kultúra ingatlanpiac Fitch MÁV infokommunikáció Gázvezetékek Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon