Világgazdaság

Jackson halála után is rekordüzletet kötött

A Michael Jacksont képviselő csoport az AP információi szerint rekord értékű hosszú távú szerződést kötött a Sony Musickal.

A hírügynökség információi szerint a szerződés hét éves időtartamban, tíz projektet tartalmaz garantált 200 millió dollárért. A popsztár vagyonát kezelő alapítvány ugyanakkor – bizonyos feltételek teljesülése esetén – 250 millió dollárt is kasszírozhat a Sony Musictól.

A név nélkül nyilatkozó informátor szerint 2017-ig megjelenik egy korábban nem hallott dalokból összeállított album, egy videóösszeállítást tartalmazó DVD, valamint Jackson ötödik, Off The Wall című stúdióalbuma, amelyet szintén eddig ki nem adott anyagok kísérnek. A megállapodásnak egyébként állítólag az a két lemezes DVD is része volt, amelyet a This Is It című tervezett koncertturnéról készítettek.

John Branca, a Jackson-vagyon egyik kezelője ma úgy fogalmazott: Michael szerződései mindig is sztenderdet jelentettek az iparágban és a mostani megállapodás azt mutatja, hogy zenéje most is óriási hatással bír. Branca meglátása szerint az üzlet túlmutat minden korábbi mérföldkövön. Az AP emlékeztet arra, hogy a korábbi rekord az a 150 millió dolláros szerződés volt, amelyet a Live Nation Entertainment kötött Jaz-Z-vel. A Jackson-üzlet azért is különleges, mert – a példákkal ellentétben – nem foglalja magába a merchandising jogokat.

This Is It DVD Jackson szerződés Sony Music