Világgazdaság

Tévésorozatokra specializálódott kalózt fogtak Amerikában

Tévésorozatokra „szakosodott” kalóz DVD-kereskedőt vettek őrizetbe az amerikai hatóságok a napokban. A nigériai nőnél többek között a Lost, a Gyilkos elmék és a Doktor House epizódjainak kalózkópiáit találták meg - olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közleményében.

Az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének honlapján olvasható (CBP) közlemény szerint szerzői jogi jogsértés gyanújával egy nigériai nőt vettek őrizetbe az amerikai hatóságok.

A gyanúsítottnál mintegy 6500 darab kalózlemezt találtak. A hatóságok úgy vélik, az őrizetbe vett személy tévésorozatokra specializálódott, mivel a lefoglalt termékek között több száz, sorozatok teljes évadjait tartalmazó szettet találtak, köztük olyan most futó, népszerű címekkel, mint a Lost, a Gyilkos elmék és a Doktor House.

A hatóságok szerint a nő napi rendszerességgel kapott illegálisan gyártott filmeket tartalmazó csomagot külföldről, amelyeket később online weboldalakon keresztül értékesített. Letartóztatására egy ilyen csomag átvétele után került sor.

A házkutatás során több számítógépet, 25 darab, kalózlemezeket tartalmazó csomagot és egy raktárépület kulcsát találták meg a nyomozók. A raktárépületet azonban a nyomozók kiérkezése előtt a nő feltételezett bűntársai kiürítették, míg a gyanúsított online hirdetéseit letartóztatását követően kitörölték.

lost Autók BÉT - Napi események Bogsch Erik elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság A Monetáris Tanács kamatdöntései 2010 Szerencsejáték Zrt. british airways kutatás OTP turizmus Gyógyítás-finanszírozás A szerkesztő ajánlja kalózkodás forintárfolyam Felmérések autóipar Elemzői vélemények A második Orbán-kormány oktatás Toyota kalóz Adósságválság az EU-ban HP Részvénypiacok Pálinkás József A szociális és adórendszer átalakítása mezőgazdaság MSZP-ügyek A munka világa Szakszervezet - Érdekképviselet adó Dr. House Siemens ROBERT BOSCH Kft. Varga Mihály Egyesült Államok ingatlanpiac VG Egészségügyi konferencia Ryanair gyilkos elmékSimor András