Világgazdaság

Túl a százezredik látogatón a magyar pavilon

Százezredik látogatóját köszöntötte tegnap a Sanghaji Világkiállítás Magyar Pavilonja. A fiatal házaspár kisgyermekével és a nagymamával érkezett, a pavilon vezetői ajándékkal kedveskedtek a családnak. A pavilon látogatottsága az utóbbi napokban ismét kiugróan magas.

Csütörtök délelőtt fél 12 körül került sor az ünnepélyes köszöntésre. A Sanghajban élő Wang-család hétköznapi szemlélődőként érkezett a pavilonba, nem sejtve, hogy különleges meglepetésben lesz részük.

A bejáratnál szokás szerint megálltak, körbenéztek, majd rövid sétát követően Szöllősi Katalin, a Magyar Pavilon igazgató-helyettese és Visy Mária kiállítás igazgató személyesen üdvözölte őket. Az idősebb hölgyet virágcsokorral, a fiatalasszonyt magyar zenei válogatás CD-vel, az ifjú apát magyar borral ajándékozták meg, a kisgyermek pedig a Gömböcöt 3 dimenzióban ábrázoló, úgynevezett lentikuláris képeslapot kapott.

A Magyar Pavilon a hét elejétől kezdve folyamatosan napi 10 ezernél több látogatót fogad, meghaladva ezzel az előző heti látogatottságot, dacára annak, hogy Sanghajban beköszöntött a monszun ideje, amely gyakori és heves esőzéseket okoz.


Mindeközben a BBC már az Expo első napjaiban arról tudósított, hogy a teljes látogatószám egyelőre jelentősen elmarad a várakozásoktól. Összesen 70 millió – elsősorban kínai - látogatóval számoltak a szervezők a hat hónap alatt. „Ehhez 380 ezer látogatóra lenne szükség naponta, ám ez a szám az egyik legforgalmasabb napon is csak a 215 ezret érte el az Expo hivatalos honlapja szerint.” – írja a BBC.

A megnyitó utáni kezdeti rohamok lecsillapodni látszanak, a Magyar Pavilon iránti nagy érdeklődés azonban örömteli módon egyelőre meghaladja a várakozásokat.


 

Amerikai piac - heti elemzés BÉT - Napi események Magyar Nemzeti Bank (MNB) Simon Gábor RIM OTP vona gábor A szerkesztő ajánlja makroadatok shanghajAdósságválság az EU-ban Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam expo2010 A második Orbán-kormány EBRD General Motors magyar pavilon Adósságválság az EU-ban makromutatók Nestlé MSZP-ügyek Gömböc Wall Street Mol Tölgyessy Péter kgfb infokommunikáció Jean-Claude Trichet